Buda: Singura motivaţie a numirii lui Antonescu la comisia de revizuire, „să-şi sape singur groapa”

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, îi cere premierului Victor Ponta să nu îl numească pe Crin Antonescu preşedinte al Comisiei de revizuire a Constituţiei, pentru că nu are nicio competenţă profesională în domeniu, singura motivaţie a acestei numiri fiind ca liderul PNL "să-şi sape singur groapa".

RomaniaTV.net
06 feb. 2013, 10:37
Buda: Singura motivaţie a numirii lui Antonescu la comisia de revizuire, „să-şi sape singur groapa”

Daniel Buda îi cere premierului Victor Ponta să nu îl numească pe Crin Antonescu în fruntea comisiei de revizuire a Constituţiei, pe motiv că acesta nu are nicio competenţă profesională şi nu este pregătit pentru o astfel de funcţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul PDL Cluj a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că, în condiţiile în care Constituţia este cea mai importantă lege, în fruntea comisiei de revizuire trebuie să fie un jurist.

„Cer public lui Victor Ponta să nu îl numească pe Crin Antonescu preşedinte al Comisiei de revizuire a Constituţiei, pentru că nu are nicio competenţă profesională în acest sens. Îi cer şi lui Crin Antonescu să nu accepte funcţia de preşedinte al acestei comisii. Este o comisie tehnică, nu o poţi coordona dacă nu ai cunoştinţe juridice, o experienţă în domeniul juridicului. Crin Antonescu nu este potrivit pentru a conduce această comisie, pentru că nu are niciun bagaj informaţional care să îi permită să gestioneze comisia. Antonescu este departe de a fi omul pregătit profesional să facă acest lucru. În condiţiile în care Constituţia e cea mai importantă lege, trebuie să beneficieze de expertiza juriştilor, iar în fruntea comisiei de revizuire trebuie să fie un jurist. Îi cunosc pe juriştii USL, au experienţă şi au capacitatea să coordoneze această comisie”, a spus Buda.

El a adăugat că nu înţelege de ce Victor Ponta vrea ca Antonescu să fie în fruntea Comisiei de revizuire a Constituţiei, „decât dacă doreşte să îl pună să îşi sape singur groapa”.

„Pot spune că la felul cum se prezintă situaţia revizuirii Constituţiei, iar Ponta vrea o restrângere a atribuţiilor preşedintelui ţării, cred că aceasta este motivaţia numirii lui Antonescu în fruntea comisiei, să îl pună să îşi facă singur o lege cu atribuţii restrânse, în eventualitatea în care va ajunge preşedinte”, a afirmat Daniel Buda

„Fac apel la cei de la USL să nu trateze Constituţia ca fiind doar a USL, ci trebuie să reflecte nevoile societăţii româneşti din acest moment”, a subliniat liderul PDL Cluj.

Acesta a afirmat că în perioada următoare PDL va prezenta public un document în care va susţine modificările proprii la Constituţie, printre care se numără Parlament unicameral şi un număr redus de parlamentari, de 300.

Premierul Victor Ponta declara, marţi, că susţine ideea ca preşedintele PNL, Crin Antonescu, să coordoneze comisia parlamentară pentru revizuirea Constituţiei, precizând că acesta poate acoperi „politic” această dezbatere, atât ca preşedinte al Senatului, cât şi ca viitor candidat la prezidenţiale.

La rândul său, Crin Antonescu afirma că în ceea ce priveşte conducerea unei comisii de revizuire a Constituţiei, faptul că nu este jurist este „o falsă problemă”, precizând că revizuirea Legii fundamentale este „o lucrare politică” şi nu un act notarial.