Bugatti prezintă bolidul care poate atinge o viteză maximă de 480 km pe oră. Cât va costa maşina concepută pentru circuit

Bugatti a prezentat Bolide, supermaşina de 1.800 de cai-putere care este capabilă să atingă o viteză maximă de 480 de kilometri pe oră. Producătorul francez spune că este vorba despre un conceput realizat pentru a fi condus numai pe circuit şi nu pe drumurile publice.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 15:27
Bugatti prezintă bolidul care poate atinge o viteză maximă de 480 km pe oră. Cât va costa maşina concepută pentru circuit

Bolide înseamnă în argoul francez „mașină foarte rapidă”. Noul Bugatti este, însă un conceput construit pentru a fi condus exclusiv pe circuit, nu pe drumurile publice.

Bugatti Bolide are sub capotă o versiune modificată a motorului de 8 litri în 16 cilindri care se regăseşte şi pe modelul Chiron. Supermaşina este foarte uşoară, fiind capabilă să atingă o viteză maximă de 482 km pe oră, transmite CNN.

Reprezentanţii Bugatti nu au precizat dacă Bolide va fi scos la vânzare. Sunt, însă, mărci concurente, precum Lamborghini şi Ferrari, care oferă clienţilor modele construite exclusiv pentru circuit.

Bugatti Bolide ar putea avea un preţ de câteva milioane de dolari

Conceptul Bolide este proiectat pentru a avea o aerodinamicitate sporită, motiv pentru care maşina are puţin peste un metru. De asemenea, pentru a reduce cât mai mult greutatea, toate șuruburile și prinderile sunt realizate din titan, iar multe componente sunt realizate din aliaje de titan și fibră de carbon, conform Digi24.

Bugatti Bolide cântărește doar 1.225 de kilograme. Această masă a fost obţinută prin renunţarea la elemente de confort şi accesoriile luxoase. Interiorul este spartan, iar scaunele sport sunt subțiri și ușoare.

Dacă ar fi scos la vânzare, Bugatti Bolide ar costa câteva milioane de dolari, ţinând cont de preţul celorlalte modele din portofoliul constructorului francez.

De exemplu, Bugatti Chiron, modelul de bază al constructorului, costă peste 3 milioane de dolari și va fi fabricat în doar 500 de exemplare.

De cealaltă parte, Bugatti Centodieci va costa 9 milioane de dolari și va fi realizat în doar 10 exemplare.