Bugetul Ministerului Muncii, avizat de comisiile parlamentare

BUGET 2014. Comisiile reunite de muncă şi Comisia de sănătate din Camera Deputaţilor au avizat favorabil, vineri, cu 26 de voturi "pentru" şi şase "împotrivă", proiectul de buget al Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, niciunul dintre amendamentele propuse nefiind aprobat.

RomaniaTV.net
22 nov. 2013, 11:15
Bugetul Ministerului Muncii, avizat de comisiile parlamentare

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că pentru 2014 se propune o creştere de 2,5% faţă de acest an, bugetul pentru MMFPS reprezentând 4,5 la sută din PIB.

Mariana Câmpeanu a precizat că sunt propuse creşteri bugetare pentru mai multe capitole, cum ar fi pensiile pentru agricultori, care reprezintă 1,1% din PIB, dar şi pentru drepturile acordate asistaţilor sociali, de 8,4 miliarde de lei, adică 1,28 la sută din PIB.

Fostul ministru al Muncii Claudia Boghicevici a criticat bugetul propus pentru Ministerul Muncii, precizând că acesta este „oglinda fidelă a eşecului guvernului Victor Ponta”. Deputatul PDL Claudia Boghicevici a spus că, în opinia ei, bugetul Ministerului Muncii pentru 2014 este unul fără viziune şi mai mic cu 700 de milioane de lei, deşi numărul şomerilor a crescut.

Boghicevici a acuzat Executivul de faptul că propune un buget care nu favorizează crearea de locuri de muncă şi că acesta este orientat doar spre „mici pomeni electorale”.

„Acest buget taie cu 28 la sută cheltuielile pentru finanţarea proiectelor europene, este un buget al promisiunilor încălcate. Punctul de pensie nu va fi nici în acest an 45 la sută din salariul mediu brut, contribuţiile de asigurări sociale nu vor fi reduse, pentru că nu aţi bugetat acest lucru, iar legea unitară a salarizării nu va fi pusă în aplicare, deci noi nu vom susţine acest buget”, i-a spus Claudia Boghicevici ministrului Muncii.

Niciunul dintre amendamentele propuse la proiectul bugetului din 2014 al Ministerului Muncii nu a fost avizat, deşi acestea vizau majorarea pensiei minime garantate sau majorări de indemnizaţii pentru diferite categorii sociale.