BUGET 2015 pentru DNA, mai mic decât a cerut Kovesi. Ponta: DNA primeşte 22 de milioane de euro

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că DNA va avea alocate ca sume, în bugetul pentru 2015, echivalentul în lei a 22 de milioane de euro, faţă de anul în curs când a avut alocate fonduri bugetare echivalând cu 20 de milioane de euro. Procurorul şef al DNA anunţa joi că a trasmis o "adresă în atenţia Ministerului pentru Buget în care am înaintat fişa de buget în formula pe care noi ne-o dorim, respectiv cei 25 de milioane de euro (...) şi am primit şi un răspuns scris în acest sens că propunerea noastră va fi avută în vedere la definitivarea proiectului pentru anul 2015".
Romania TV
12 dec. 2014, 18:16
BUGET 2015 pentru DNA, mai mic decât a cerut Kovesi. Ponta: DNA primeşte 22 de milioane de euro

„DNA a avut anul acesta 20 de milioane de euro, va avea anul viitor 22 de milioane de euro. Deci, nu se taie, se pune. Şi cred că e valabil pentru fiecare instituţie din această ţară ca atunci când cere, primeşte ceea ce a cerut şi ceea ce putem să oferim din banii pe care-i avem cu toţii”, a declarat premierul Victor Ponta, în cadrul şedinţei extraordinare de Guvern în care s-a aprobat proiectul bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale pentru 2015.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat vineri că aşteaptă forma finală a proiectului de buget care va fi trimisă în Parlament. Şefa DNA a declarat că, în urma discuţiilor de joi cu ministrul Bugetului, Darius Vâlcov, şi ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a obţinut „promisiunea fermă” că propunerile DNA vor fi avute în vedere la definitivarea proiectului de buget pe anul 2015. 

În urma discuţiei pe care am avut-o cu domnul ministru Vâlcov acesta m-a asigurat că fişa de buget a DNA va arăta exact aşa cum am propus-o noi, motiv pentru care, după ce am avut această întâlnire, am revenit cu adresă în atenţia Ministerului pentru Buget în care am înaintat fişa de buget în formula pe care noi ne-o dorim, respectiv cei 25 de milioane de euro (…) şi am primit şi un răspuns scris în acest sens că propunerea noastră va fi avută în vedere la definitivarea proiectului pentru anul 2015„, a explicat procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Şefa DNA a subliniat că, în momentul în care proiectul va fi înaintat la Parlament, va vedea dacă aceste sume sunt alocate bugetului DNA.

La rândul lui, ministrul Bugetului a precizat, după întâlnirea cu şefa DNA şi cu ministrul Justiţiei, că „toți banii solicitați de DNA sunt prinși de buget, nu va exista o mărire”.

„DNA va avea o fișă specială ca în fiecare an. În această seară o vom vedea publică. Toți banii sunt prinși în bugetul Ministerului Public. Când știi că aloci mai mulți bani e deranjant să vezi în presă că a existat o scădere”, a mai spus Vâlcov.

În cursul dimineţii de joi, DNA a transmis printr-un comunicat de presă că în anexele proiectului de buget pe 2015 nu se regăseşte fila distinctă de buget pentru DNA şi că pentru întreg Ministerul Public valoarea bugetului este cu 31,94% mai mică decât execuţia bugetară pe 2014.

Procurorul şef DNA a atras atenţia că „nu o sa putem lucra la fel de eficient şi exista riscul ca activitatea noastra sa fie blocată”.

CITEŞTE ŞI: DISPUTE PE BUGET. DNA, nemulţumită că nu i se alocă fonduri separate de Ministerul Public

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Cu cât se vinde un Oltcit în 2024. Prețul îi va șoca pe mulți români
Capital.ro
S-a dat lege pentru TOATE FEMEILE din România. Vestea cea mare a venit chiar ACUM: Venim cu două beneficii
Playtech.ro
Îţi mai aduci aminte de Pamela din Dallas? Era o divă HOT, toată lumea o invidia. Acum o mai recunoşti?
DailyBusiness
Documentul prin care românii vor afla ce pensie primesc la bătrânețe. Daniel Baciu anunță schimbarea crucială
Adevarul
Imagini de colecție cu Ion Țiriac tânăr student când se antrena la baza sportivă studențească Tei VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
Ce au pățit acești constănțeni, după ce au trecut granița cu Bulgaria ca să-și cumpere țigări cu 14 lei pachetul
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
A murit Dana Rotariu, soția fostului mare fotbalist Iosif Rotariu: „Din păcate, viața este crudă” Dana suferea de cancer
Capital.ro
Se schimbă legea pentru TOȚI POSESORII de mașini din România: "Acest lucru să nu se mai întâmple"
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur" Iosif Rotariu, la vârsta de 60 de ani
substantial.ro
Descoperă rețeta tradițională a Plăcintei cu Carne: Secretele unui gust autentic și savuros
MediaFlux
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'