Bulgaria a ieșit la atac, după ce a fost refuzată de Olanda în Schengen: „Bulgarii au dreptul să primească echitate!”

Continuă scandalul, după ce Olanda s-a opus aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Oficialii de la Sofia au ieșit la atac.

15 nov. 2022, 14:21
Bulgaria a ieșit la atac, după ce a fost refuzată de Olanda în Schengen: „Bulgarii au dreptul să primească echitate!”

Bulgaria nu poate accepta refuzul de a fi primită în Schengen. Ministrul Justiției de la Sofia a transmis un mesaj dur liderilor europeni, cu acest prilej.

Potrivit lui Krum Zarkov, ministrul interimar al Justiției din Bulgaria, țara sa a îndeplinit toate aspectele necesare pentru aderarea în Spațiul Schengen.

„Nu trebuie să vorbim despre şanse, ci despre realizarea acestui drept. O situaţie în care ţara noastră a îndeplinit toate obligaţiile, dar cetăţenii săi nu pot beneficia de toate drepturile, este intolerabilă”, a declarat Zarkov.

 

Bulgaria, amenințare la adresa politicienilor de vârf din Olanda

 

Olanda pur și simplu ia în râs Bulgaria, în ciuda sprijinului pe care Comisia în acordă statului vecin României, susține ministrul.

„Unul dintre argumentele Ţărilor de Jos de a-şi menţine scepticismul este legat de înţelegerea asupra statului de drept în Bulgaria.

Acestea sunt reforme profunde care ar fi trebuit făcute cu mult timp în urmă în interesul cetăţenilor bulgari. Cred că toată lumea înţelege, indiferent de partidul de care aparţine, că bulgarii au dreptul să primească echitate în Bulgaria şi să nu meargă la Strasbourg sau Bruxelles pentru aceasta”, a mai transmis oficialul bulgar.

Zarkov a mai menţionat că intrarea în Spaţiul Schengen va contribui la protecţia frontierei bulgare.

„Protecţia frontierei bulgare este o luptă continuă. Când vom fi în Schengen, aceasta va fi mai bine protejată şi acest lucru trebuie să fie clar pentru partenerii noştri”, a afirmat Krum Zarkov.

Parlamentul olandez și cel suedez s-au opus aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen, în această toamnă. Totuși, Marcel Ciolacu, președintele PSD, și-a exprimat convingerea că țara noastră va adera oficial la Schengen în data de 8 decembrie 2022.