Bulgaria redeschide restaurantele, barurile şi cafenelele de la 1 iunie

Restaurantele, barurile şi cafenelele din Bulgaria se pot redeschide la întreaga capacitate începând de luni, au anunţat autorităţile de la Sofia citate de Agerpres.

RomaniaTV.net
27 mai 2020, 07:30
Bulgaria redeschide restaurantele, barurile şi cafenelele de la 1 iunie

Odată cu localurile de alimentaţie publică, îşi pot relua activitatea de la 1 iunie, înainte de începerea sezonului turistic de vară, şi şcolile de dans – la 30% din capacitate în interior sau 50% din capacitatea în aer liber – şi teatrele. Sunt permise concertele şi alte evenimente culturale şi de divertisment. Noul ordin exclude însă barurile de noapte. Redeschiderea teraselor a fost permisă încă din 5 mai.

Citeşte şi: Declaraţia pe proprie răspundere ce trebuie completată pentru a tranzita Bulgaria. DESCARCĂ documentul

Conform deciziei ministrului, starea de epidemie rămâne în vigoare până în 14 iunie. Până miercuri, în Bulgaria s-au înregistrat 2460 de cazuri de coronavirus şi 133 de decese după contaminare, la o populaţie sub şapte milioane.

Citeşte şi: Cum pregătesc bulgarii plajele şi hotelurile din Albena. Măsuri speciale pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

Guvernul de la Sofia a declarat starea de urgenţă în 14 martie; au fost interzise deplasările, s-au închis şcolile şi mallurile, iar multe firme şi-au limitat sau încetat activitatea ca urmare a restricţiilor şi a reducerii cererii. Relaxarea măsurilor a început la sfârşitul lui aprilie, dar s-au menţinut şi sunt în continuare valabile în locurile publice instrucţiuni de distanţare socială strictă pentru persoane şi instituţii, pentru a se evita răspândirea comunitară a coronavirusului.

Citeşte şi: Turiştii români, printre primii care vor ajunge în Grecia. Guvernul elen a anunţat lista ţărilor pentru care deschide graniţele