Bulgaria impune noi restricţii pentru turişti. Care sunt ultimele cerinţe ale Executivului de la Sofia

 Cetățenii din zece state vor putea intra în Bulgaria doar după prezentarea unui test PCR negativ, realizat în ultimele 72 de ore.

29 iul. 2020, 11:25
Bulgaria impune noi restricţii pentru turişti. Care sunt ultimele cerinţe ale Executivului de la Sofia

Cerința adoptată de Executivul de la Sofia este valabilă pentru turistii din Albania, Bosnia și Herțegovina, Israel, Kosovo, Kuweit, Moldova, Macedonia de Nord, Serbia, Ucraina și Muntenegru. România nu este vizată încă de această măsură.

Ce se întâmplă şi nu au luat în calcul, şi nu recomand asta… Pentru că în Bulgaria există o lege care spune că cei care sunt depistaţi pozitiv pe teritoriul ţării să fie carantinaţi acolo. Şi nu cred că vrea nimeni să fie carantinat în Bulgaria Toate ţările de pe lista asta sunt din afara Uniunii Europene, dar este posibil, dacă situaţia din România se agravează, atunci să ne ceară şi nouă Bulgaria test negativ dacă trecem prin această ţară„, a declarat pentru România TV consultantul în turism Răzvan Pascu.

Citeşte şi Cum a reuşit Bulgaria să atragă 50% dintre turiştii români care mergeau în Grecia şi Turcia

De remarcat că Bulgaria a reuşit, în ultimele două luni, să atragă 50% dintre turiştii care în mod normal mergeau în Turcia sau în Grecia, după cum reiese din analiza realizată de Travel Planner, agenţie specializată în vacanţe pe litoral în Bulgaria şi Grecia.

Potrivit sursei citate, pe această destinaţie s-a coagulat un nucleu de turişti cu venituri medii şi peste medie care sunt dispuşi să cheltuiască mai mult pentru că sunt obişnuiţi cu calitatea din Grecia şi Turcia.