Cum a reuşit Bulgaria să atragă 50% dintre turiştii români care mergeau în Grecia şi Turcia

Publicat: Miercuri, 29 Iulie 2020 13:59 // Actualizat: Miercuri, 29 Iulie 2020 14:01 // Sursa: romaniatv.net

Bulgaria a devenit cea mai permisivă destinaţie pentru turiştii români, potrivit unei analize realizate de agenţia de turism Travel Planner, atrăgând astfel, în ultimele două luni 50% dintre turiştii care în mod normal mergeau în Turcia sau în Grecia. 

"Bulgaria a reuşit, în ultimele două luni, să atragă 50% dintre turiştii care în mod normal mergeau în Turcia sau în Grecia", reiese din analiza realizată de Travel Planner, scrie News.ro.

Potrivit sursei citate, au existat peste 1.800 de clienţi care au renunţat la Grecia şi Turcia pentru a merge în Bulgaria în lunile august şi septembrie. Pe această destinaţie s-a coagulat un nucleu de turişti cu venituri medii şi peste medie care sunt dispuşi să cheltuiască mai mult pentru că sunt obişnuiţi cu calitatea din Grecia şi Turcia.

Citeşte şi: Prima agenţie de turism din România care a intrat în insolvenţă. Peste 500 de clienţi au pierdut avansul pentru vacanţe

"Cei care merg în Turcia şi în Grecia de obicei caută acum hoteluri în Bulgaria, deoarece este cea mai permisivă destinaţie pentru turiştii români, nu solicită testele PCR, nu trebuie să stai în carantină la întoarcere pentru că nu s-a reportat niciun caz de covid-19 pe litoralul bulgăresc şi reprezintă una dintre cele mai sigure destinaţii europene. Piaţa s-a schimbat destul de mult, iar cele mai căutate sunt hotelurile de calitate. Turiştii care merg acum în Bulgaria sunt mai pretenţioşi, cu venituri de la medie în sus, şi caută hotelurile de 5 stele, de lanţ, cele de 4 stele sau hotelurile unde au fost mulţumiţi de calitatea serviciilor. Mare parte din clientela din Bulgaria - poate chiar 50% dintre turiştii actuali - nu a mai fost pe litoralul bulgăresc până acum. Pentru că Bulgaria este în general o destinaţie pentru familii, observăm o creştere a segmentului pentru cupluri. Ei constituiau clientela pentru Turcia si Grecia", a declarat Sebastian Constantinescu, CEO Travel Planner.

În Bulgaria au început să apară resorturi în genul celor turceşti, cu camere mari, cu servicii all inclusive de calitate, precum Reina del Mar din Obzor (5 stele), un proiect care se anunţă foarte ambiţios pentru litoralul bulgăresc. În general hotelurile vin cu reduceri last-minute de până la 30-40%. 

Citeşte şi: Lista celor 44 de state din care te duc direct în carantină la revenirea în ţară. Multe sunt destinţii turistice de top

"Numai în ultimele două luni, am avut parte de peste 1.800 de clienţi care au renunţat la Grecia şi Turcia pentru a veni în Bulgaria în lunile august şi septembrie. În continuare, ne aşteptăm ca acest număr să crească, mai ales că nu sunt puţini hotelierii bulgari care au păstrat calitatea serviciilor, deşi în general există o scădere a calităţii serviciilor datorită acestor reduceri de până la 40%. Cu toate acestea, Bulgaria continuă să aibă un raport calitate-preţ foarte bun. Sunt multe hoteluri de calitate, în regim all inclusive, care aduc aminte de resorturile turceşti", a mai spus Sebastian Constantinescu.

Majoritatea hotelurilor au reduceri de 20-40%, media fiind de 30%. Hotelierii din Bulgaria vor să menţină un grad de ocupare de 60-70% pentru a nu pune presiune asupra calităţii serviciilor şi pentru a putea păstra măsurile de securitate şi de distanţare în condiţiile actuale.

"În general hotelurile care erau orientate către piaţa din vest, precum lanţurile Griffith sau Riu, care au o cotaţie foarte bună, acum se orientează mai mult către piaţa din România şi vin cu oferte speciale de reduceri, cum ar fi Griffith Mareea din Nisipurile de Aur, care are o reducere de 40% până la sfârşitul verii", mai spune el.

Citeşte şi: Turiştii români pot merge în Turcia fără să prezinte test negativ de coronavirus la graniţă. Care sunt condiţiile de intrare în ţară

Hotelierii din Bulgaria vor să menţină un grad de ocupare de 60-70% pentru a nu pune presiune asupra calităţii serviciilor şi pentru a putea păstra măsurile de securitate şi de distanţare în condiţiile actuale.

"Spre deosebire de Grecia, care nu a mai scăzut tarifele şi nu mai practică reduceri, deoarece cine vrea să meargă, merge. Bulgarii păstrează un grad de ocupare de 40-50%, dar hotelurile populare, cum ar fi cele din lanţul Griffith, ajung până la 70%", a mai spus CEO-ul Travel Planner.

Travel Planner împlineşte anul acesta 12 ani. Până în acest moment a acumulat peste 120.000 de turişti şi a organizat peste 30.000 de vacanţe. Travel Planner estimează un venit de 1 milion euro în 2020. Argumentele agenţiei sunt noua platformă online în care a investit 250.000 euro.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bulgaria Grecia pandemie Romania Turcia turişti români vacante
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
29 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H