Bulgaria impune purtarea obligatorie a măştii în toate spaţiile exterioare până în decembrie

Bulgaria impune purtarea obligatorie a măştii în toate spaţiile exterioare începând de joi, după ce numărul cazurilor de coronavirus din ultimele 24 de ore a atins un nou record, a anunţat marţi ministrul Sănătăţii, relatează Reuters.

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 16:50
Bulgaria impune purtarea obligatorie a măştii în toate spaţiile exterioare până în decembrie

Kostadin Angelov a declarat că purtarea măştii împreună cu distanţarea fizică şi dezinfectarea frecventă vor încetini răspândirea virusului cu aproximativ 30% şi vor ajuta la prevenirea situaţiei în care sistemul sanitar va fi copleşit, transmite Agerpres.

’Ne aşteptăm ca rata infecţiilor sa scadă dacă oamenii respectă cu stricteţe măsurile. Scopul nostru principal este de a reduce numărul de cetăţeni bulgari infectaţi, astfel încât mai puţini oameni să fie nevoiţi să meargă la spital şi mai puţini să moară în spital″, a spus oficialul.

Bulgaria a raportat marţi 1.024 de noi cazuri de infectare, cel mai mare număr de la anunţarea primelor cazuri din această ţară, în luna martie.

În prezent, Bulgaria, cu o populaţie de 7 milioane de locuitori, are 30.527 de cazuri confirmate, dintre care 1.008 decese. 

Angelov a declarat că noua măsură, care vizează totodată protejarea personalului medical, va fi menţinută până la sfârşitul lunii noiembrie.

 

 
 
 

loading...
Partenerii noștri