BULGARIA înăspreşte CODUL RUTIER. Vezi ce vor păţi şoferii începători

Parlamentarii bulgari se pregătesc să modifice Codul Rutier, prin introducerea unor legi mai dure. Aceştia vor să interzică şoferilor începători să circule pe autostrăzi sau după ora zece seara.

07 oct. 2013, 15:42
BULGARIA înăspreşte CODUL RUTIER. Vezi ce vor păţi şoferii începători

Bulgarii vor să înăsprească prevederile Codului Rutier. Astfel, parlamentarii vor să interzică şoferilor începători accesul pe autostradă şi condusul pe timpul nopţii, potrivit România TV.

Citeşte şi NOUL COD RUTIER: Şoferii vor să se facă diferenţa între intenţie şi greşeală

Mai exact, şoferii care au permis de mai puţin de 3 ani vor fi nevoiţi să folosească rute ocolitoare în loc de autostrăzi, unde limita este de 140 de kilometri pe oră. Astfel, începătorii vor fi obligaţi să nu depăşească 90 de kilometri pe oră, cât este limita pe celelalte şosele din Bulgaria. Nu în ultimul rând, şoferii care au o vechime mai mică de şase luni nu vor avea voie să circule cu maşinile după 10 seara. Pe agendă se află totodată şi pedepse mai aspre pentru consumul de alcool la volan şi lipsa anvelopelor de iarnă. Parlamentarii bulgari vor supune aprobării modificarea codului rutier pe 20 octombrie.

Citeşte şi MODIFICĂRI ÎN LEGISLAŢIA RUTIERĂ. Permisul suspendat chiar şi 3 ani. Amenzile pot ajunge la 16.000 lei