Bulgaria va mobiliza armata pentru a ajuta la supravegherea măsurilor luate de autorităţi

Parlamentul din Bulgaria a votat o decizie care permite desfăşurarea armatei pe străzi pentru a ajuta la punerea în aplicare a măsurilor de combatere a coronavirusului, cu un mandat de a folosi forţa fizică în cazul în care aceasta este absolut necesar, după o dezbatere aprinsă.

RomaniaTV.net
20 mart. 2020, 15:34
Bulgaria va mobiliza armata pentru a ajuta la supravegherea măsurilor luate de autorităţi

Forţele armate vor fi mobilizate pentru a ajuta autorităţile civile în controlul asupra deplasărilor publice, având permisiunea de a opri vehiculele şi persoanele până la sosirea poliţiei şi au dreptul să recurgă la forţa fizică dacă se consideră absolut necesar, potrivit Agerpres. 

Decizia nu a fost uşor de luat, astfel că, Krum Zarkov, din partea Partidului Socialist de opoziţie, unul dintre cei 55 de deputaţi care au votat împotriva desfăşurării armatei pe străzi, a declarat că  „un virus nu poate fi doborât cu un pistol mitralieră”. 

Citeşte şi: O femeie a postat un videoclip pentru a dezvălui oamenilor cum este să ai coronavirus „Este absolut oribil”

Zarkov a calificat măsura drept neîntemeiată, dar care a fost adoptată cu 89 de voturi pentru, 55 împotrivă şi două abţineri.

Bulgaria avea vineri un bilanţ de 129 de cazuri de coronavirus confirmate şi trei decese. Autorităţile de la Sofia au instituit starea de urgenţă în ţară, au închis şcolile, restaurantele şi barurile şi au interzis toate călătoriile de vacanţă în străinătate şi în ţară până în data de 13 aprilie.