Bulgarii îşi inventariază romii cu ajutorul fondurilor Uniunii Europene

Autorităţile bulgare execută un proiect finanţat cu fonduri europene în vederea creării unor hărţi cu ghetourile locuite de cele mai marginalizate comunităţi de romi din ţară.

RomaniaTV.net
08 aug. 2012, 15:33
Bulgarii îşi inventariază romii cu ajutorul fondurilor Uniunii Europene

Proiectul, finanţat prin Proiectul Operaţional european pentru Resurse Umane şi Dezvoltare, demarat din punct de vedere tehnic în august 2011, urmează să fie finalizat în octombrie 2013, a anunţat marţi Valentina Simeonova, adjunctul ministrului Muncii, relatează site-ul Novinite.com.Harta ghetourilor romilor de pe teritoriul Bulgariei ar urma să fie finalizată până în martie 2013, a precizat ea.

În total, 700 de cenzori din cadrul a şase instituţii guvernamentale centrale, municipalităţi şi organizaţii nonguvernamentale (ONG) vor studia distribuţia geografică a acestei minorităţi marginalizate, pe teritoriul a 264 de municipalităţi din ţară.

Culegerea acestor infromaţii urmează să ajute autorităţile bulgare să propună politici mai bune de integrare a romilor în domeniul educaţiei, ocupării forţei de muncă, sănătăţii, dar şi în sfera socială.

Marginalizarea membrilor comunităţii romilor – inclusiv segregarea la scară largă a unor ghetouri de romi sau ocuparea ilegală a unor proprietăţi de către membri ai acestei minorităţi – rămâne în continuare una dintre cele mai grave probleme publice a Bulgariei.