Bunica Anei Maria Pătru, fosta şefă AEP, audiată la DNA: „Mi-au nenorocit copilul”. Bătrânei i s-a făcut rău UPDATE

Bunica Anei Maria Pătru, în vârstă de 90 de ani, a mers miercuri la DNA pentru a da declarații, în calitate de martor, în dosarul fostei şefe AEP. Bunica fostei şefei Autorităţii Electorale Permanente ar fi trebuit să le explice anchetatorilor cum a reuşit să cumpere un teren şi o casă în cartierul Pipera din Voluntari. Bătrâna a făcut atac de panică în sediul DNA şi nu a mai dorit să dea declaraţii. Procurorii au anuţat-o însă, prin intermediul avocatului, că s-a instituit sechestru pe terenul şi casa din Pipera - Voluntari, în care locuieşte Ana Maria Pătru. 

RomaniaTV.net
04 oct. 2017, 09:09
Bunica Anei Maria Pătru, fosta şefă AEP, audiată la DNA: „Mi-au nenorocit copilul”. Bătrânei i s-a făcut rău UPDATE

UPDATE Procurorii DNA au institiuit sechestru asupra averii Anei Maria Pătru şi asupra terenurilor deţinute de bunica ei, informează România TV.

Bunica Anei Maria Pătru, în vârstă de 90 de ani, a fost citată de procurorii de la DNA Ploieşti în calitate de martor. Femeia trebuie să dea detalii cu privire la un teren de 1000 de metri pătraţi pe care îl deţine. Bătrâna a achiziţionat respectivul teren în urmă cu foarte mulţi ani.

Femeia a venit însoţită de Ana Maria Pătru şi de un avocat, cel din urmă solicitând la sediul parchetului şi o ambulanță în scop preventiv, având în vedere vârsta înaintată a acesteia.

„Știu de ce am venit. Am venit și eu aicea, că așa îmi vine să și plâng, am venit de acasă să văd și eu ce a făcut DNA, că mi-a nenorocit copilul. Le spun (anchetatorilor n.r.) în felul următor, că vreau să trăiesc să văd și eu pe DNA care și-a bătut joc de copilul meu, să-i văd și pe ei la pușcărie”, a declarat bunica fostei șefe a AEP la intrarea în sediul DNA.

Deşi înainte să intre la audieri a primit pastile de tensiune, femeia a făcut un atac de panică în sediul DNA şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

„Este normal, având o vârstă înaintată a făcut atac de panică. Încă de aseară de când am adus-o de la Râmnicu Vâlcea era agitată şi din cauza vârstei a făcut atac de panică înainte de a intra în biroul procurorului. (…) Este un abuz, nu are legat cu dosarul”, a declarat Ana Maria Pătru, într-o intervenţie în direct, la România TV.

La audieri a fost chemată şi mama fostei şefe AEP.

Ana Maria Pătru a fost pusă, în data de 27 septembrie 2017, sub control judiciar de procurorii DNA Ploiești într-un nou dosar în care aceasta ar fi inculpată pentru infracțiunile de trafic de influență, spălare a banilor și inducere în eroare a organelor judiciare.

În decembrie 2016, Ana Maria Pătru a fost trimisă în judecată de DNA Ploiești sub acuzația că a primit mită de la firma Siveco, constând în contravaloarea unui apartament și a unui autovehicul pentru a asigura derularea, în bune condiții, a unor contracte pe care compania le avea cu AEP.