Bunică de 87 de ani, dealer de droguri în Ialomița. Octogenara vindea canabis și cocaină cu 1.700 de lei, împreună cu nepoții ei

O femeie de 87 de ani este cercetată de DIICOT Ialomița într-un dosar de trafic de droguri de risc, fiind acuzată că a vândut canabis și cocaină cu suma de 1.700 de lei la fiecare tranzacție.

01 mart. 2024, 14:13
Bunică de 87 de ani, dealer de droguri în Ialomița. Octogenara vindea canabis și cocaină cu 1.700 de lei, împreună cu nepoții ei
Femeie de 87 de ani cercetată pentru trafic de droguri de mare risc

Cel mai vârstnic dealer de droguri din România este o bunică de 87 de ani din județul Ialomița. Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de DIICOT, anchetatorii au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară pe raza județului Ialomița într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc.

Citește și: VIDEO Tânără agresată sexual şi aruncată din autobuz în Piteşti. Poliţia cere ajutorul cetăţenilor pentru a identifica suspectul

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în cursul anului 2023, doi inculpaţi şi un suspect (membri ai aceleaşi familii), din care unul aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, au constituit un grup infracţional organizat având ca scop săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc, aceştia efectuând în perioada iunie 2023 – februarie 2024 activităţi de coordonare, colaborare şi sprijinire în cadrul grupului, precum şi activităţile de deţinere, transport şi vânzare de droguri de risc (canabis) şi mare risc (cocaină) pe raza judeţului Ialomiţa”, arată sursa citată.

Anchetatorii spun că, la indicațiile și sub coordonarea celorlalți doi membrii ai grupării, o inculpată a comercializat cantități de canabis și cocaină, cu suma de 1.700 de lei fiecare tranzacție.

În timpul percheziției domiciliare efectuată la locuința acesteia, au fost identificate și ridicate 22 de pungi din plastic transparent conținând 2,4 kilograme canabis, suma de 44.950 de lei, înscrisuri cu valoare probatorie, precum și alte mijloace de probă.

„Cu privire la inculpată, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Ialomiţa au dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, având în vedere vârsta înaintată a acesteia (87 de ani) şi starea de sănătate specifică etăţii”, a transmis DIICOT.

Citește și: Un pacient periculos a evadat din spitalul de psihiatrie de la Săpoca. UPDATE: Bărbatul a fost prins într-o casă părăsită din apropierea spitalului

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroului Tehnic Criminalistic al DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Acţiunea a beneficiat de sprijinul unui echipaj al grupei canine din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu un câine specializat în depistarea substanţelor stupefiante şi de sprijinul jandarmilor de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ialomiţa.