Burger scos din meniu de McDonald’s. Anunţul de ultimă oră făcut de reprezentanţii lanţului de fast-food

McDonald's a decis să scoată din meniu burgerul vegetarian McPlant. Se pare că acesta nu a avut succes pe piaţă, iar cererea a fost sub aşteptări.

08 aug. 2022, 18:50
Burger scos din meniu de McDonald’s. Anunţul de ultimă oră făcut de reprezentanţii lanţului de fast-food

Burger scos din meniu de McDonald’s. Este vorba despre burgerul vegetarian McPlant, vândut în aproximativ 600 de restaurante din SUA.

Burger scos din meniu de McDonald’s. Veşti proaste pentru fani

Citeşte şi McDonald’s a luat o decizie radicală: a interzis intrarea minorilor în restaurant după ora 17.00

McDonald’s a început să testeze pe piața din SUA burgerul fără carne McPlant, la finaului anului trecut. În luna februarie a acestui an, testul a fost extins la aproximativ 600 din cele 13.400 de restaurante din Statele Unite ale lanțului.

Se pare că burgerul vegetarian nu s-a bucurat de un succes pe piaţă, acesta fiind retras din restaurantele din SUA, spun analiştii JP Morgan și BTIG.

McDonald’s SUA a confirmat că a scos din meniu burgerii fără carne, însă nu a explicat care au fost motivele. În Europa, McDonald’s vinde burgerul vegetarian McPlant în Austria, Danemarca, Olanda și Marea Britanie, potrivit agrointel.ro. 

Chiftele vegetariene pentru burgerul McPlant au fost furnizate de compania Beyond Meat. Valoarea acţiunilor Beyond Meat s-a prăbuşit, ajungând de la aproape 160 de dolari în iunie 2021, la doar puțin peste 33 de dolari în prezent.

De asemenea, multe lanțuri de restaurante de tip fast-food din SUA și din întreaga lume au adoptat acest trend al produselor fără carne, însă unele au eliminat deja substitutele vegetariene din meniurile lor. În această situație fiind Dunkin’, iar acum și McDonald’s SUA.

Citeşte şi McDonald’s scumpeşte cheeseburger-ul. Se întâmplă pentru prima oară în 14 ani: „Am amânat cât am putut”