Veste dureroasă pentru copiii din întreaga lume. Anunţul trist al zilei

A murit legendarul animator Burny Mattinson, cel mai longeviv angajat de la Disney. În cariera sa, Burny Mattinson a lucrat la producții precum "Frumoasa și Bestia" (1993) sau "Doamna și Vagabondul" (1955).

28 feb. 2023, 11:45
Veste dureroasă pentru copiii din întreaga lume. Anunţul trist al zilei

Burny Mattinson s-a stins vin viață luni, 27 februarie, la vârsta de 87 de ani, în urma unei scurte boli, a anunțat The Walt Disney Company.

Legendarul animator a fost cel mai longeviv angajat al companiei și ultimul care a făcut parte din echipa condusă de Walt Disney, informează Mirror.

Clipe grele pentru regina muzicii pop. Madonna, în doliu după ce fratele ei mai mare a murit

În cariera sa, Burny Mattinson a lucrat la producții precum „Frumoasa și Bestia” (1993) sau „Doamna și Vagabondul” (1955).

De asemenea, de numele său sunt legate producții clasice precum „101 dalmațieni” (1961), „Cartea junglei” (1967), „Regele Leu” (1994) și „Mulan” (1998).

Doliu în lumea teatrului! A murit Valeria Ogășanu, soția actorului Virgil Ogășanu

Ultima producție la care acesta a participat a fost „O lume ciudată” (2022). „Arta lui Burney, generozitatea lui, dragostea lui pentru Disney Animation și generațiile de povestitori care au trecut pragul ușii noastre de-a lungul a șapte decenii ne-au făcut mai buni.

Toți cei pe care am avut privilegiul de a-i cunoaște și de a învăța, a căror moștenire o vom asigura că continuă”, a declarat Jennifer Lee, cea care ocupă funcția de director de creație al Walt Disney Animation Studios.