Bursa de Valori din Copenhaga este în flăcări! Clădirea, una dintre cele mai vechi din țară, de aproape 400 de ani

Turla Bursei Vechi din Copenhaga s-a prăbușit în această dimineață, în urma unui incendiu enorm, care afectează clădirea istorică. Mai jos ai toate detaliile.

16 apr. 2024, 11:20
Bursa de Valori din Copenhaga este în flăcări! Clădirea, una dintre cele mai vechi din țară, de aproape 400 de ani

Turla Bursei Vechi din Copenhaga s-a prăbușit în această dimineață, în urma unui incendiu enorm, care afectează clădirea istorică.

Citește și Incendiu de proporții în cartierul Obor din Capitală. Apartament în flăcări, zeci de persoane evacuate

Poliția a primit rapoarte despre incendiul din clădirea istorică Børsen în jurul orei locale 8:00 (7:00 GMT). Imagini șocante împărtășite pe rețelele de socializare arată că principalul reper este înghițit de fum gros și acru, potrivit mirror.co.ok.

„Traficul către orașul de pe Knippelsbro este blocat. Ne așteptăm ca zona să fie izolată pentru o perioadă mai lungă de timp. încurajează utilizatorii drumurilor să găsească rute alternative”, a transmis poliția.

Câțiva oameni au intrat în clădire pentru a salva tablouri

Rapoarte neconfirmate spun că celebra turlă s-a prăbușit în jurul orei 8:30, ora locală (7:30 GMT).

„Bursa în sine este înfășurată în schele, dar turnul se ridică în sus și există într-adevăr un incendiu puternic.  Este ca o torță. Schela se pare că face imposibil ca pompierii să se apropie de turnul este încă un pompier care stropește pe el, dar pare inutil”, a declarat jurnalistul Politiken Morten Skærbæk.

Acesta spus că au fost văzuți oameni intrând în clădire pentru a recupera tablouri.

„Este o nebunie, n-am mai văzut în viața mea un incendiu atât de mare. Incendiul a crescut, din ce în ce mai grav, pare că se extinde pe o parte mai mare a clădirii”, a spus un al reporter Politiken, Lars Dahlager.

Clădirea, care datează din 1625, făcând-o una dintre cele mai vechi din oraș este în prezent în curs de renovare și au fost instalate schele la exterior.

Bursa este acoperită cu o turlă cu coadă de dragon care, conform legendei, se spune că o păzește împotriva atacurilor inamice și a focului.

Citește și Incendiu de proporții la un bloc cu opt etaje din București. Două persoane au murit, iar mai mulți adulți și copii au avut nevoie de îngrijiri medicale

Până în momentul de faţă au existat mai multe situații în care proprietatea a fost scutită de daune provocate de incendii după ce au izbucnit infernuri în clădirile din apropiere, potrivit Visit Copenhagen.