Burse 2022. Olimpicii ar putea primi bursă de 10.000 de lei. Bursele obişnuite, majorate cu 30%

Consilierii locali PSD o presează pe edilul Sectorului 1 Clotilde Armand să accepte majorarea burselor. PNL propune o bursă specială pentru elevii olimpici.

29 aug. 2022, 13:37
Burse 2022. Olimpicii ar putea primi bursă de 10.000 de lei. Bursele obişnuite, majorate cu 30%

Burse 2022. PNL Sector 1 anunţă că a propus două proiecte de hotărâre de consiliu local pentru stabilirea unor burse speciale, astfel ca elevii câştigători ai locului I la olimpiadele internaţionale să primească suma de 10.000 lei, pe lună, din partea primăriei, 5.000 lei pe lună pentru premiul II, iar pentru elevii câştigători ai locului 3, suma de 2.500 lei/lună. Recompensarea excelenţei este importantă pentru aceşti copii deosebiţi, pentru părinţii şi profesorii lor, ei promovează România ca adevăraţi ambasadori”, afirmă Sebastian Burduja, preşedinte PNL Sector 1, despre iniţiativă.

Burse elevi 2022. Se schimbă regulile, se iau în calcul absenţele din anul precedent. CRITERII noi pentru burse

”PNL Sector 1 încurajează performanţa şi crede în viitorul strălucit al elevilor cu rezultate excepţionale la olimpiade şi concursuri internaţionale. Pentru că avem obligaţia de a le oferi mai mult decât premii simbolice, flori sau strângeri de mână, consilierii PNL Sector 1 au propus două proiecte de hotărâre de consiliu local pentru stabilirea unor burse speciale”,  liberalii într-un comunicat.

Astfel, ”pentru a sparge tiparul de a oferi doar simboluri pentru olimpicii României, consilierii locali PNL Sector 1 au iniţiat şi au depus două proiecte de hotărâre pentru aprobarea burselor de merit olimpic internaţional elevilor care urmează cursuri în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat aflate în Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti premiaţi la olimpiadele şcolare internaţionale cât şi pentru olimpicii la competiţiile sportive internaţionale la care participă loturile naţionale ale României”.

Proiectele prevăd următoarele burse:

 ·       pentru elevii câştigători ai locului I suma de 10.000 lei/lună/olimpic;

·       pentru elevii câştigători ai locului al II-lea  suma de 5.000 lei/lună/olimpic;

·       pentru elevii câştigători ai locului III, suma de 2.500 lei/lună/olimpic.

Bursele vor fi suportate din bugetul Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti.

 

„Avem datoria morală să facem toate eforturile să recunoaştem şi să motivăm elevii cu rezultate deosebite, la orice nivel. Îi felicit pe colegii mei consilieri locali pentru această propunere şi sper să fie adoptată şi pusă în aplicare foarte rapid. Recompensarea excelenţei este importantă pentru aceşti copii deosebiţi, pentru părinţii şi profesorii lor. Ei promovează România ca adevăraţi ambasadori”, a declarat Sebastian Burduja, preşedinte PNL Sector 1.

Iniţiativa consilierilor locali PNL Sector 1 vine la doar o zi distanţă de Programul Henri Coandă, anunţat de Sebastian Burduja, pentru recompensarea premianţilor la concursurile de tehnică şi ştiinţă care nu sunt încadrate ca olimpiade.

PSD cere majorarea burselor obişnuite cu 30%

Grupul consilierilor locali PSD Sector 1 a convocat miercuri, 31 august, orele 10:00, o şedinţă extraordinară a Consiliului Local pentru a majora bursele sociale, de merit şi de studiu pentru elevi. Proiectul prevede creşterea cu 30% a acestor burse, dar şi acordarea unei sume de 1.000 lei, la începutul anului şcolar, pentru elevii care au cea mai mare nevoie de sprijin.

ADMITERE LICEU 2023. Media claselor V-VIII, eliminată la Evaluare, cum se va intra la liceele bune!

„Nepăsarea şi lipsa de iniţiativă a primarului Clotilde Armand nu pot bloca la nesfârşit Primăria Sectorului 1 şi de aceea am luat această iniţiativă împreună cu grupul consilierilor locali PNL Sector 1. Ne-am obişnuit ca Armand să absenteze, dar facem un apel către consilierii locali USR şi PMP să participe la această şedinţă şi să voteze proiectul de majorare a burselor. Nu puteţi rămâne impasibili, nu vă puteţi nesocoti mandatul primit de la cetăţeni!”, arată un comunicat de presă al PSD.

Preşedintele PSD Sector 1 Florin Manoe a firmat că social-democraţii preiau niţiativa în Consiliul Local Sector 1. „Vom convoca şedinţe extraordinare pe fiecare temă importantă, vom veni cu proiecte concrete precum acesta şi vom forţa Primăria să înceapă să lucreze pentru cetăţeni”, a declarat Florin Manole, potrivit sursei citate.