Burse de 5.000 de euro pentru profesori. Cum poate încasa un dascăl această sumă

Firmele IT din Romania lanseaza un nou program de burse pentru profesori. Mai exact, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS) lanseaza a doua editie a programului "Bursele ANIS", destinat stimularii abilitatilor de predare ale cadrelor didactice tinere, dar si incurajarii studierii tehnologiilor emergente si recunoasterii metodelor inovative de predare, a anuntat ANIS.

29 mart. 2019, 12:27
Burse de 5.000 de euro pentru profesori. Cum poate încasa un dascăl această sumă

Programul se va derula la nivel national, iar castigatorii beneficiaza de cate o bursa in valoare de 5.000 euro, scrie portalinvatamant.ro.

Data limita de inscriere in acest program este 15 septembrie.

Programul Burse ANIS a fost lansat in anul 2018 la initiativa Asociatiei si a reprezentantilor celor mai puternice centre universitare pentru a stimula eforturile cadrelor didactice si a tehnicilor de predare inovative, precum si introducerea in curricula universitara a celor mai noi evolutii din industrie.

Citeşte şi Notele şi absenţele tuturor elevilor, înregistrate într-un catalog şcolar online. Părinţii vor avea acces în permanenţă

„Pentru a fi eligibili, candidatii trebuie sa detina titlul de doctor si gradul didactic de lector universitar (cel putin), iar varsta nu trebuie sa depaseasca 40 de ani. Cursurile propuse de acestia trebuie sa se incadreze in domeniile: Big Data, Cybersecurity, Inteligenta Artificiala (AI), Machine Learning (ML), Fintech, Health Tech si, ca elemente de noutate pentru editia de anul acesta, au fost adaugate tehnologiile Internet of Things (IoT), respectiv Tech for All (incurajarea domeniului STEM si in facultatile non-IT in vederea construirii de produse software)”, se arata in comunicatul ANIS.

De asemenea, la editia Bursele ANIS 2019 se vor putea inscrie in cursa si asistentii universitari care pot propune solutii pentru actualizarea laboratorului, cu acordul cadrului didactic titular, urmand ca premiul sa se imparta in functie de elementele inovatoare introduse de fiecare parte (minimum 50% pentru asistentii universitari).

Proiectele depuse de cadrele didactice vor fi evaluate de un comitet format din 12 reprezentanti ai industriei si profesori din universitatile de profil din tara.