Burse pentru elevii români. Cum poți studia la un colegiu din SUA

Elevii de liceu din România pot primi burse de studiu în SUA prin programul FLEX. Liceenii pot locui în America, în casa unei familii de americani, și să studieze la un colegiu american.

23 iun. 2023, 09:27
Burse pentru elevii români. Cum poți studia la un colegiu din SUA

Elevii din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, născuți între 15 iulie 2006 și 15 iulie 2009, pot trăi visul american. Aceștia se pot înscrie în programul FLEX care le permite să studieze timp de un an în SUA. În această perioadă vor locui în casa unei familii americane și vor avea șansa să studieze într-un colegiu din SUA.

Citește și: EXCLUSIV Și frumoasă și deșteaptă. Loredana Pălănceanu, profesoara care te învață matematică pe Tik Tok: „Chiar și părinții mă contactează pentru copiii lor”

 

Burse pentru elevii români. Cum poți studia la un colegiu din SUA

Bursele FLEX sunt acordate pe baza meritelor. Pentru a aplica, candidații trebuie să îndeplinească mai multe cerințe: să se fi născut în intervalul 15 iulie 2006 și 15 iulie 2009 și să fie elevi în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a la momentul aplicării. De asemenea, trebuie să aibă rezultate academice bune sau excelente și să demonstreze abilități în limba engleză, potrivit substantial.ro.

Asta nu e tot. Pentru a studia în SUA este nevoie de viză de studiu. Aplicanții nu trebuie să fi petrecut mai mult de trei luni în SUA în ultimii cinci ani, nici să fi emigrat sau să aibă planuri de emigrare.

Citește și: Consiliul Elevilor îl trage de mânecă pe Iohannis. Cer „eliminarea religiei”, „promovarea diversității” și mai multă relaxare, cu mai puține examene

 

Cum poți aplica pentru o bursă de studiu în SUA

Prima etapă implică completarea unei aplicații preliminare online și răspunderea la trei întrebări de tip eseu. Aplicația online poate fi găsită la adresa: https://ais.americancouncils.org/flex. După aceasta, elevii vor fi invitați să participe la un test online de limba engleză. Etapa a treia, care este etapa semifinală, va începe în luna noiembrie și va implica un interviu, alte trei întrebări de tip eseu, un test complet de limba engleză și completarea unei aplicații personale de către fiecare elev.

Anul academic petrecut în SUA prin programul FLEX este recunoscut de Ministerul Educației și poate fi echivalat la întoarcerea în România.