Bursele pentru elevi nu vor putea fi mai mici de 100 lei. Guvernul a aprobat hotărărea

Bursele pentru elevi, precum cele de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, ce pot fi acordate copiilor care frecventează unităţi încadrate la învățământul preuniversitar de stat în anul școlar 2020 - 2021 nu pot fi mai mici de 100 lei.

04 dec. 2020, 17:17
Bursele pentru elevi nu vor putea fi mai mici de 100 lei. Guvernul a aprobat hotărărea

Bursele pentru elevi nu vor putea fi mai mici de 100 lei. Guvernul a aprobat cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, acordate în anul școlar 2020 – 2021.

Astfel, în ședința Executivului din 4 decembrie 2020, a fost aprobată hotărârea prin care se stabilește, în premieră, cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, ce pot fi acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat cu frecvență, în anul școlar 2020 – 2021.

Bursele pentru elevi vor avea o valoare minimă de 100 de lei, iar complementar acestui plafon, autoritățile deliberative ale administrației publice locale pot stabili un cuantum mai mare, în funcție de posibilitățile financiare ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale, a anunţat Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei precizează că bursele se alocă din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar de stat și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat, cu această destinație.

„Reglementarea unui prag minim al burselor este o măsură așteptată de multă vreme și contribuie la asigurarea echității în educație, asemenea altor acțiuni întreprinse de către Guvernul României: triplarea numărului de unități de învățământ preuniversitar de stat din cadrul Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi – ,,Masa caldă”, acordarea de tichete sociale pentru elevii din medii defavorizate, în valoare de 500 de lei/an școlar, pentru sprijin educațional și decontarea transportului elevilor”, se mai arată în comunicatul Ministerului Educaţiei.

Citeşte şi: PSD Buzău vrea să dea burse elevilor cu note de 7 şi 8. Explicaţia primarului: „Degeaba dai o bursă unui elev de 10 când 70-80% sunt mediocri sau submediocri”


loading...