Busculadă pe un stadion de fotbal. Sunt cel puțin 12 morți și peste 500 de răniți

Tragedie pe un stadion de fotbal din El Salvador, San Salvador. Cel puțin 12 persoane și-au pierdut viața, iar mai multe au fost rănite în urma unei busculade.

21 mai 2023, 16:34
Busculadă pe un stadion de fotbal. Sunt cel puțin 12 morți și peste 500 de răniți

Președintele Nayib Bukele a spus că acest incident e „fără precedent” şi a declarat că va fi lansată o „anchetă completă”.

Printre morți se numără șapte bărbați și două femei, toate victimele având peste 18 ani, a spus Poliția. Dezastrul s-ar fi petrecut după ce mai mulți fani au încercat să intre pe stadion, după ce s-au închis porțile.

Potrivit autorităților, au existat fani cărora li s-au vândut bilete false. Ancheta e în curs de desfășurare în momentul de față.

Citește și Tragedie în Yemen. Peste 80 de morți și peste 300 de răniți într-o busculadă, în timpul unei acțiuni caritabile

În imaginile presei locale se observă cum fanii încearcă să dărâme baricadele de la intrarea în stadion.

O transmisiune în direct a meciului postată pe YouTube arată că meciul a fost suspendat după o aparentă agitaţie în tribune. Ulterior, oamenii au fost văzuţi fiind transportaţi de serviciile de urgenţă pe targă. Oficialii au mai spus că 90 de persoane au primit îngrijiri medicale şi că bărbaţi, femei şi copii au fost trataţi pentru „multiple traume”.

Circa 500 de persoane au primit îngrijiri medicale, a spus Luis Alonso Amaya, de la Protecţia Civilă din El Salvador. Multe din ele au fost transferate la spital. Ministrul Sănătăţii, Francisco Alabi, a declarat că majoritatea celor răniţi sunt în stare stabilă şi că nu au fost raportate decese din spitale.

Citește și Tragedie în Nigeria: 31 de oameni au murit într-o busculadă pentru alimente

Federaţia salvadoriană de fotbal a declarat că toate meciurile de fotbal la nivel naţional de duminică vor fi suspendate. De asemenea, a declarat că regretă cele întâmplate şi şi-a exprimat sprijinul pentru familiile victimelor. Cel puțin nouă persoane au fost ucise și altele au fost rănite sâmbătă într-o busculadă produsă la intrarea pe un stadion de fotbal din capitala Salvadorului, a anunțat, pe Twitter, Poliția Națională Civilă.

„Primele informații indică o debandadă a fanilor care au încercat să intre pentru a urmări meciul dintre Alianza și FAS pe stadionul Cuscatlán”, a a anunțat Poliția, potrivit CNN.

Ma multe echipaje de intervenție au ajuns la fața locului. Răniții au fost luați cu salvările și duși la spitalele din oraș.