Tragedie în Nigeria: 31 de oameni au murit într-o busculadă pentru alimente

Cel puţin 31 de persoane şi-au pierdut viaţa într-o busculadă în timpul distribuirii de alimente la o biserică din oraşul Port Harcourt.

28 mai 2022, 19:13
Tragedie în Nigeria: 31 de oameni au murit într-o busculadă pentru alimente

Cel puţin 31 de persoane şi-au pierdut viaţa într-o busculadă produsă sâmbătă în Nigeria în timpul unui eveniment de distribuire de alimente organizat de o biserică, transmite AFP, citând poliţia locală.

Rusia a început anexarea Mariupolului, pe modelul Crimeeii. Eliberează locuitorilor paşapoarte ruseşti şi redeschide portul, în folosul Moscovei
Tragedia s-a petrecut în oraşul Port Harcourt, statul Rivers, a declarat Grace Iringe-Koko, purtătoare de cuvânt a poliţiei.

Presa locală a relatat că biserica King’s Assembly organizase un eveniment de distribuire de alimente şi alte produse către localnici pe un teren de polo din acest oraş petrolier.

Majoritatea victimelor sunt copii, iar incidentul a avut loc la un club de polo local, unde biserica Kings Assembly Church a organizat o campanie de donații, conform lui Olufemi Ayodele, un purtător de cuvânt al Trupelor de Apărare Civilă din Nigeria.

„În timpul procesului de distribuire a cadourilor s-a pornit o învălmășeală care a degenerat. Majoritatea victimelor sunt copii”, a spus Ayodele.

Conform altor oficiali nigerieni, evenimentul cu donații nu începuseră încă la momentul în care oamenii au început să se calce în picioare – mulțimea ar fi forțat intrarea în spațiul respectiv în ciuda faptului că porțile erau închise, fapt ce a dus la busculadă.

Lovitură pentru armata lui Putin! Ucraina primeşte rachete anti-navă Harpoon şi obuziere performante
În ultimii ani, în Nigeria au avut loc mai multe tragedii provocate de busculade la distribuirea de alimente. În 2021, în timpul unui astfel de program organizat de o agenţie umanitară în statul Borno, în nordul ţării, şapte femei au murit călcate în picioare de mulţime.