Buşoi: Dacă Antonescu intră în turul doi cu un candidat PSD, e posibil să fie sprijinit de toată dreapta

Candidatul la Parlamentul European pe lista PNL, Cristian Buşoi, a declarat că scopul PNL este accederea lui Crin Antonescu în turul II al alegerilor prezidenţiale.

RomaniaTV.net
13 apr. 2014, 13:48
Buşoi: Dacă Antonescu intră în turul doi cu un candidat PSD, e posibil să fie sprijinit de toată dreapta

De asemenea, el a spus că, în aceste condiţii, dacă va concura împotriva unui candidat PSD, este posibil ca tot electoratul de dreapta să îl susţină. Buşoi a făcut aceste afirmaţii duminică, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş.

‘Cred că în acest moment e prematur să discutăm de susţineri, dincolo de turul I. Noi suntem foarte motivaţi să obţinem acel scor de 25%, care este realizabil dacă ne mobilizăm, şi noi cel puţin, candidaţii din primele locuri, de-asta şi suntem în toată ţara, încercând să motivăm, să discutăm cu oamenii, să discutăm cu organizaţiile, să participăm la cât mai multe evenimente posibile. Dacă obţinem acel scor sau un scor apropiat de 25%, într-un fel consolidăm poziţia noastră în electorat şi privim cu foarte mult optimism alegerile prezidenţiale, turul I. Turul I, mergem cu Crin Antonescu, evident, vor fi şi alţi candidaţi, miza va fi să intrăm în turul II. Şi abia atunci putem discuta de eventuale susţineri. E foarte posibil ca, dacă va fi un candidat al PSD în turul II – rămâne de văzut, la cât de în corzi este acest partid, în acest moment – dacă Crin Antonescu se va lupta cu un candidat al PSD, e foarte posibil ca tot ceea ce înseamnă vot de dreapta, vot anti-PSD (…) se va alinia în spatele lui Crin Antonescu’, a susţinut Buşoi.

Acesta a arătat că dacă printre cei care îl vor susţine pe Antonescu în turul al doilea se vor regăsi şi oameni din PDL sau din alte partide, desprinse din PDL, ‘e foarte devreme să discutăm acum’, pentru că PNL va dori să convingă cât mai mulţi români.

‘Suntem în realitate, trebuie s-o demonstrăm şi acum şi pe toţi cei care susţin ideea liberală în România, îi rugăm să ne sprijine şi să vină la vot, la aceste alegeri – care şi în România şi în UE sunt alegeri cu o doză mare de absenteism. Despre asta vorbeam şi asta e miza legată de prezidenţiale. Asta nu înseamnă că, indiferent ce rezultat am lua acum, Crin Antonescu nu va intra în turul II. El va intra cu siguranţă. Dar vrem să-i facem pe cetăţeni să înţeleagă că e important şi acest moment şi că e legat de prezidenţiale‘, a afirmat Cristian Buşoi.

Vicepreşedintele PNL, Ciprian Dobre, liderul PNL Mureş, a ţinut să sublinieze la aceeaşi conferinţă de presă şi că ‘nimeni nu ştie dacă PSD nu-l va susţine pe Crin Antonescu în toamna acestui an’, el adăugând că are ‘anumite semnale’.