Butonul secret care se află în orice mașină și care reduce consumul de combustibil. Trucul la care apelează tot mai mulți șoferi

Unii șoferi se plâng de faptul că mașinile lor consumă foarte mult. Există un truc foarte simplu prin care oricine poate să economisească litri de combustibil la pompă.

29 sept. 2023, 22:30
Butonul secret care se află în orice mașină și care reduce consumul de combustibil. Trucul la care apelează tot mai mulți șoferi

Prețurile la benzină și motorină se confruntă cu suișuri și coborâșuri în ultima vreme, iar din ce în ce mai mulți șoferi sunt interesați de modalități prin care pot să evite risipa de combustibil.

Chiar dacă ai mașină pe benzină sau diesel, e destul de costisitor să umpli rezervorul și, în plus, combustibilul se consumă foarte repede. Dacă te afli printre cei care caută modalități de a reduce consumul de combustibil, află că există un buton secret al mașinii care te poate ajuta în acest sens.

Citește și Cât zahăr trebuie pus în dulceața de gutui pentru a ieși delicioasă. Rețeta bunicilor nu va da greș niciodată

Butonul ar trebui să existe în toate tipurile de mașini, chiar dacă sunt pe benzină sau diesel, și să economisească energia bateriei în cazul mașinilor electrice. Acel buton schimbă și modul în care funcționează sistemul de aer condiționat al mașinii ca să consume mai puțină energie.

În cazul motoarelor cu combustie internă, acest lucru poate duce la un consum mai mare de combustibil. De obicei, sistemul funcționează prin preluarea aerului exterior și apoi încălzirea sau răcirea acestuia. Șoferii sunt atenționați că metoda această consumă mai mult combustibil decât o opțiune alternativă, ce permite sistemului de aer condițional al mașinii să folosească aerul din interiorul acesteia.

Citește și Cum îți bagi singur problemele în casă! Cea mai mare greșeală pe care o fac cuplurile și cum poate fi evitată

Aproape toate mașinile au acest buton secret prin care se poate reduce consumul de motorină sau benzină. Șoferii trebuie doar să selecteze ce opțiune preferă.

Unde se află butonul care poate reduce consumul de combustibil

Când e activat, butonul de recirculare a aerului permite aerului condiționat să folosească aerul din interiorul mașinii, trăgându-l prin gurile de ventilație. Și, în același timp, împiedică pătrunderea aerului din exterior. De regulă. butonul e amplasat în jurul cadranului de aer condiționat ce îi permite șoferului să seteze temperatura internă. Are ilustrată pe el o mașină cu o săgeată în interior.

Compresorul are nevoie de energie pentru a face să funcționeze sistemul de aer condiționat al autovehiculului dumneavoastră și, prin urmare, va folosi o cantitate mică de combustibil ori de câte ori sistemul funcționează.

Acesta ar putea crește consumul de combustibil cu până la 10 %, iar efectele sunt vizibile în special în cazul călătoriilor scurte. Atunci când porniți la drum, sistemul de aer condiționat trebuie să lucreze din greu pentru a reduce temperatura internă la un nivel confortabil.”, spun specialiștii în domeniu.


Calendar 2024
Calendar 2024