Cum îți bagi singur problemele în casă! Cea mai mare greșeală pe care o fac cuplurile și cum poate fi evitată

În anul 2023 pare că este din ce în ce mai să formezi o relație stabilă, care să treacă testul timpului. Nu puține sunt cazurile în care oamenii aleg să se despartă chiar la scurt timp de la nuntă, iar în cea mai mare parte a cazurilor acest lucru are la bază o anumită greșeală pe care cele mai multe dintre cupluri o fac.

28 sept. 2023, 18:51
Cum îți bagi singur problemele în casă! Cea mai mare greșeală pe care o fac cuplurile și cum poate fi evitată
Cum îți bagi singur problemele în casă! Cea mai mare greșeală pe care o fac cuplurile și cum poate fi evitată

Majoritatea cuplurilor care ajung la despărțire, în prezent, comit o greșeală pe care ar putea să o evite cu ușurință, iar conflictele din familie ar putea să scadă semnificativ dacă cei doi parteneri ar respecta o regulă foarte simplă. Din nefericire, căsniciile fericite devin din ce în ce mai rare în zilele noastre, foarte puține trecând cu adevărat testul timpului. Cuplurile aleg adesea calea mai simplă, în loc să lupte pentru relația lor și, în consecință, se despart uneori la scurt timp după nuntă. Evident, acest lucru se întâmplă sub pretextul „nepotrivirii de caracter”.

Citește și: Greşeala banală dar periculoasă pe care o fac toţi şoferii. Ce se întâmplă când conduci cu geamurile deschise

Ceea ce puțini își dau seama este că sursa acestei „nepotriviri de caracter” are legătură cu aspectul financiar. Multe dintre disputele în familie au la bază chestiuni financiare. De fapt, în Europa, banii ocupă primul loc în ceea ce privește cauzele divorțului.

Bogdan Dinu, un expert în educație financiară, a explicat într-un interviu pentru Antena 3 CNN, în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu, care este cea mai frecventă greșeală pe care o facem în relație, dar și care e cea mai simplă metodă de a gestiona finanțele în cuplu, evitând astfel conflictele.

„În primul rând trebuie să știm ce intrări avem și ce ieșiri avem. Cu alte cuvinte, ce venituri intră în familie, respectiv ce ieșiri. Adică să notăm cheltuielile lunar, astfel încât să știm exact pe ce cheltuim, respectiv să știm cât intră.

Mai mult decât atât, personal fac treaba aceasta cu soția. Deci în familie avem același buget, știm amândoi cât intră, cât iese, deoarece asta ne sudează ca familie și evoluăm în aceeași direcție și cu aceeași viteză. Banii sunt numărul unu ca motiv de divorț în Europa. Deci asta este o problemă foarte mare”, a explicat Bogdan Dinu.

Însă asta nu este tot. Este crucial ca fiecare partener să dețină și un cont personal separat, permițându-le, astfel, partenerilor să aibă bani pe care îi pot gestiona după propria lor voință. Aceast lucru contribuie la dezvoltarea unui sentiment de independență și previne senzația de limitare în relație.

„Avem amândoi, în același timp, atât eu cât și soția, un cont separat, pe care trimitem lunar o sumă de bani fixă și nu punem întrebări. Cu alte cuvinte avem un buget comun, dar dacă soția vrea să se ducă la masaj, să nu mă enervez eu că ea cheltuie banii pe masaj.

Deci noi, în total, ca familie, avem de exemplu 2500 de euro. Ăla este bugetul nostru. Că el este pe două conturi, asta nu contează foarte mult. Din acel 2500 de euro, să spunem că avem cheltuieli de 1500 de euro cu traiul de zi cu zi, 200 de euro intră la ea și face ce vrea cu ei, 200 de euro intră la mine și fac ce vreau cu ei, iar cu restul îi investești, tot pentru familie. În imobiliare, în bursă, nu contează în ce.

Deci nu trebuie să fie în același cont, dar undeva, fie că este pe foaie, fie că este în Google Sheets, fie că este într-o aplicație de mobil, să avem acolo ce intrări avem în total per familie”, a mai explicat Bogdan Dinu.

Citește și: Cea mai mare greșeală pe care o facem atunci când ne bem cafeaua. Toată lumea trebuie să știe acest secret