Buzău: O reţea de traficanţi de tutun formată din 12 persoane, destructurată de poliţişti

O reţea de traficanţi de tutun formată din 12 persoane, specializată în fabricarea şi comercializarea de ţigări, a fost destructurată de poliţiştii buzoieni, în urma mai multor percheziţii în cadrul cărora au fost descoperite patru dispozitive de fabricare şi ambalare, dar şi 43 de kilograme tutun.

RomaniaTV.net
11 mai 2012, 15:33
Buzău: O reţea de traficanţi de tutun formată din 12 persoane, destructurată de poliţişti

Potrivit comisarului şef Florina Crucianu de la Biroul de Relaţii cu Presa al Poliţiei Judeţene Buzău, din reţeaua destructurată făceau parte 12 persoane care, în perioada februarie – mai, au produs şi comercializat ţigarete fără respectarea prevederilor legale în domeniu.

Poliţiştii îi urmăreau pe contrabandişti de mai multă vreme, iar joi, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Buzău, oamenii legii au făcut 12 percheziţii domiciliare în judeţele Buzău şi Prahova.

În urma descinderilor, au fost găsite 35.200 de ţigarete de diferite mărci, în pachete ce nu aveau banderole de marcaj şi care conţineau fiecare 200 de ţigarete.

De asemenea, au fost ridicate patru dispozitive de fabricare şi ambalare ţigarete, 43 de kilograme de tutun tocat şi netocat, pachete pentru ambalarea ţigaretelor, precum şi 15 pachete ce conţineau fiecare 200 de tuburi de ţigarete inscripţionate cu diferite mărci.

Poliţiştii au mai găsit 200 de cutii cu articole pirotehnice.

Procurorul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău a dispus reţinerea a patru dintre suspecţi, trei bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 24 şi 44 de ani, unul din Buzău, iar ceilalţi din judeţul Prahova. Cei patru au fost prezentanţi, vineri, instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, un bărbat din judeţul Prahova, în vârstă de 43 de ani, a primit interdicţia de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile.

Cei cinci sunt suspectaţi de producere de produse accizabile ce intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, asociere la un grup în vederea săvârşirii de infracţiuni, înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Doi membri ai grupării fuseseră deja arestaţi înainte de percheziţiile de joi. Măsura arestării preventive a fost dispusă tot în urma unor percehziţii în cadrul cărora au fost descoperite 63.600 de ţigarete, o maşină. Totodată, a rezultat că suspecţii au comercializat cantitatea de aproximativ 240.000 de ţigarete.

Ceilalţi suspecţi, respectiv cinci persoane, cu vârste între 33 şi 46 de ani, toţi din Buzău sunt cercetaţi în libertate.

Valoarea produselor ridicate în urma percheziţiilor a fost estimată la suma de 15.840 de lei şi urmează a se solicita organelor vamale competente calcularea exactă a prejudiciului.