Criminalul olandez, suspectat şi în alt caz de agresiune sexuală. Parchetul General a preluat dosarul unei fetiţe din Iaşi

Parchetul General a preluat un dosar din 2016 privind agresarea sexuală a unei fetiţe în vârstă de 8 ani din judeţul Iaşi. Anchetatorii fac verificări pentru a stabili dacă făptaşul este tot olandezul care ar fi ucis-o pe Adriana, fetiţa de 11 ani Gura Şuţii, Dâmboviţa. De asemenea, sunt reanalizate toate dosarele penale înregistrate cu autor necunoscut.

26 sept. 2019, 06:03

Verificările în cazul fetiţei agresate în Iaşi au loc după apariţia în presă a unor filmări cu un bărbat care seamănă olandezul acuzat că a omorât-o pe micuţa de 11 ani din Dâmboviţa. Filmările au fost făcute la Iaşi. în 2016. Potrivit BZI.ro, Johannes Visscher ar fi fost în România, la Iaşi, în 2016, în perioada în care a fost raportată o infracţiune de natură sexuală asupra unei copile.

Conform sursei citate, agresorul ar fi ajuns cu un autoturism marca Skoda în comuna ieşeană Horleşti, unde a văzut-o pe micuţa de 8 ani, care plecase la magazin, să cumpere pâine şi suc. Olandezul ar fi ademenit-o cu o gumă de mestecat, iar copila s-a urcat în maşină, crezând că o va duce acasă. Doar că bărbatul a dus-o pe câmp, unde a luat-o în braţe şi ar fi mângâiat-o în zonele intime. Copila a început să ţipe, iar agresorul, speriat, a dus-o pe fetiţă acasă. Părinţii fetei aflaseră deja ce s-a întamplat de la o vecină care o văzuse pe micuţă urcând în maşina necunoscutului şi au chemat poliţia. Până să vină poliţia, copila a fost adusă acasă.

Ancheta demarată atunci nu a fost finalizata, iar autorul nu a fost găsit.

„Poliţiştii desfăşoară cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului General pentru documentarea activităţii şi pentru stabilirea identităţii persoanei din imaginile apărute. În anul 2016 a fost înregistrat un dosar penal în care s-au făcut cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, iar în luna iunie în momentul în care nu au fost elemente suficiente care să ducă la identificarea persoanei care apărea în imagini au fost date cu acordul procurorului către mass-media şi către populaţie imaginile pentru a se cere sprijinul în vederea identificării acestuia. Până în acest moment nu putem confirma că este vorba despre aceeaşi persoană”, a declarat Bogdan Ghebaur, subcomisar din cadrul Poliţiei Capitalei.