VADIM: Iohannis va ajunge preşedinte când voi fi eu preşedintele Germaniei. Arestarea lui Hrebenciuc, O RUŞINE

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anunţat că-l va sprijini pe Victor Ponta pentru turul II al alegerilor prezidenţiale, motivul fiind un presupus acord între Klaus Johannis şi radicalii maghiari, prin care candidatul ACL s-ar fi angajat să suţină federalizarea României. În schimb, Vadim este dispus să susţină o Lege a graţierii, afirmând că arestarea lui Hrebenciuc este "o ruşine". Liderul PRM a motivat acordul cu UNPR prin faptul că şi el, şi Gabriel Oprea sunt amândoi stelişti şi că sunt prieteni.

04 nov. 2014, 15:55
VADIM: Iohannis va ajunge preşedinte când voi fi eu preşedintele Germaniei. Arestarea lui Hrebenciuc, O RUŞINE

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Azi e ziua de naştere a lui Traian Băsescu şi, ca om civilizat, nu pot decât să-i urez ‘La Mulţi Ani!’, dar îi dau o veste proastă: regimul lui politic a luat sfârşit. El va dispărea din peisajul politic românesc. El a făcut din rău bine şi din bine rău. Am fost curtat de ambele tabere beligerante dar, după o îndelungă reflectare, am decis să-l ajut pe tânărul Ponta să-şi mute biroul la Cotroceni (…) Ca naţionalist român, declarat, asumat şi necontestat de nimeni, eu nu voi vota niciodată un străin de neam şi lege, un om de altă etnie. Sau prin antiteză, Klaus Johannis va deveni preşedintele României când voi ai ajunge eu preşedintele Germaniei„, a spus Corneliu Vadim Tudor.

Întrebat care este motivul pentru care PRM a încheiat protocolul cu UNPR, Vadim a răspuns: „Pentru că eu, în fiecare zi, mă aşez pe bordură în faţa casei mele şi plâng în hohote când mă gândesc la Gabi Oprea şi la Neculai Onţanu. Nu pot trăi fără ei, sunt prietenii mei„. Liderul PRM pare-se că a depăşit perioada în care se întreba asupra provenienţei averii lui Oprea, în condiţiile în care acestuia i se imputa că are „o frunte lată de numai două degete„, dovadă peremptorie a unei minţi inactive. Un alt motiv al reconcilierii lui liderul UNPR este Steaua Bucureşti. „Oprea e stelist, ca şi mine. În viaţă poţi schimba multe: îţi poţi schimba profesia, nevasta, chiar şi sexul, dar niciodată echipa de fotbal”, clamează peremistul.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Cui dă voturile Dan Diaconescu în finală

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. În ce-l priveşte pe Johannis, Vadim a invocat existenţa unor convorbiri telefonice între candidatul ACL şi cel al PPMT, Szilagy Zsolt, precum şi cu Tökes Laszlo, prin care primul s-ar fi angajat să sprijine revendicările radicalilor maghiari, convorbiri pe care Vadim a simţit nevoie irepresibilă să le relateze. „Ungurii i-au zis ‘Articolul 1 din Constituţie nu vrei să-l abrogi? Adică statul naţional-unitar’ şi el a zis ‘Da’, că dădea de la el. ‘Eşti de acord cu federalizarea, cum e în Germania matale prenatală?’ ‘Da’ „, a povestit Vadim. În stilul caracteristic, a precizat că ştie de discuţii de la patrioţi din serviciile secrete.

Liderul PRM crede că-i va fi de mare folos lui Ponta în turul II întrucât el ar fi fost votat de 17,8% din alegători, dar a fost furat de forţele care se tem de partidele naţionaliste. Chiar a invitat jurnaliştii prezenţi la un apel la luciditate. „Nu-i nimeni atât de dus cu pluta – era pe vremea copilăriei mele o operă intitulată ‘Plutaşii de pe Bistriţa’ de Filaret Barbu – încât să creadă că văduva lui Mao Zedong (Monica Macovei, în lexiconul vadimist – n.red.) a luat mai multe voturi decât mine”, a spus C.V. Tudor.

Tristul rezultat al turului I, l-a făcut pe Vadim să-şi amintească că şi-a vândut Mercedesul la un preţ de 10 ori mai mic decât făcea ca să aibă bani pentru 12 bannere în Bucureşti, dintre care 10 i-au fost distruse. „Klaus Johannis a făcut o pavoazare sufocantă. A fost a treia ocupaţie germană a Bucureştilor. De pe orice stâlp, de pe orice ghenă mi se spunea ‘Votaţi neamţu’ second hand, refuzat la export’ „, a spus preşedintele PRM.

PREZIDENŢIALE TURUL II. Meleşcanu îl susţine pe Victor Ponta în turul al doilea al prezidenţialelor

Acesta a căinat apoi cruda soartă a lui Viorel Hrebenciuc care ar fi înfundat temniţa pe nedrept. „Dorim să se termine cu arestările abuzive. O rusine! Arestezi un fost prim-ministru al României? Un fost vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc? Are păcatele lui, dar a avut şi merite. Treaba cu pădurile este o comicărie! Că a negociat cu Dan Şova să se dea o lege a amnistiei? Păi asta am vorbit şi eu cu multă lume. Să se dea, că sunt mulţi oameni închişi pe nedrept!”, a spus Vadim.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. El a afirmat că urmează să se întâlnească cu premierul Victor Ponta şi că a vorbit deja la telefon cu Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD. În schimb, nu a stat de vorbă cu Johannis. „N-am ce vorbi cu el, e prea mic pentru mine. E mic şi face baie în ibric. Alături de Emil Boc”, a spus Vadim, moment bun pentru a prezenta versiunea modificat şi adăugită a vechii sale glume preferate pe seama lui Boc. „Când era mic, era atât de mic încât taică-su îl bătea cu cureaua de la ceas (versiunea iniţială – n.red.), mă-sa îi făcea duş cu pipeta de la rinofug, iar când îl punea pe oliţă, îl punea pe degetar”, a spus Vadim.

TURUL II PREZIDENŢIALE 2014. Protocol PRM-UNPR: VADIM îi dă voturile lui PONTA VIDEO

O altă ţintă a umorului său rafinat şi subtil a fost şi Rovana Plumb. „Am întrebat-o o dată, când eram amândoi în avion: ‘Tu când erai mică te numeai Rovinieta?’ „, a relatat Vadim. Apoi într-un subit acces de seriozitate a dat vina pe ziariştii prezenţi pentru glumele sale. „Voi vreţi caterincă, garagaţă! (…) Aţi putea fi mai serioşi”, a constatat Vadim.