Ca la Ploiești, la nimeni. În timp ce bucureștenii fac țurțuri în case, ploieștenii se plâng că este mult prea cald

În timp ce mulți români care locuiesc la bloc se plâng că e frig în case, la Ploiești oamenii se plâng că este mult prea cald.

28 dec. 2023, 19:44
Ca la Ploiești, la nimeni. În timp ce bucureștenii fac țurțuri în case, ploieștenii se plâng că este mult prea cald
Unii locuitori din Ploiești se plâng că e prea cald în apartamente

Unii dintre locatarii blocurilor de locuințe racordate la sistemul centralizat de încălzire al municipiului Ploiești, administrat de o companie a Consiliului Local, reclamă faptul că în apartamente și garsoniere este prea cald, solicitând oprirea sitemului.

Primarul orașului spune că nu este posibilă oprirea pentru perioade scurte a CET care produce agentul termic și le recomandă celor nemulțumiți să închidă vanele aferente fiecărui imobil, dacă Asociațiile de locatari decid astfel.

Citește și: Alcoolemie record de Crăciun. Un șofer din Ploiești a dat etilotestul peste cap

„Am văzut că în ultimele zile au apărut discuţii că este prea cald în casă. Vreau să se cunoască foarte clar procedura care poate fi aplicată în contextul în care o asociaţie de locatari, sau o scară, depinde cum sunt tehnic în legătură, să rezolve această problemă şi anume oricând administratorul, sau preşedintele, prin hotărârea Adunării Asociaţiei de Proprietari poate decide să oprească căldura”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, conform news.ro.

Potrivit primarului, centrala care produce energie termică și care se află în administrarea SC Termo Ploiești, firmă a Consiliului Local, nu poate fi oprită pentru perioade scurte, iar decizia nu poate fi luată din cauza nemulțumirilor unora dintre locatarii blocului.

Citește și: Mesajul unui ploieștean amorezat lulea, după ce femeia de care s-a îndrăgostit „i-a dat cu seen”: „Te iubesc, Amalia! Tu ești acasă pentru mine! Te aștept toată viața”

„Varianta de lucru prin care să oprim noi CET-ul de la Brazi este imposibilă în contextul în care o eventuală repornire a lui înseamnă o perioadă de timp foarte mare. Şi cred că, dacă anul trecut am avut un joc al Consiliului Judeţean, în speţă al domnului preşedinte Iulian Dumitrescu, care nu ne-a pus la dispoziţie la timp instalaţiile, în momentul în care le-am avut din timp, în momentul în care ne-am pregătit, în momentul în care s-a investit şi le-am reparat, nu mai avem această problemă în oraş, acum, când discutăm”, a adăugat edilul, făcând referire la faptul că, în prima parte a iernii anului trecut, ploieştenii reclamau că este frig în case, din cauză că firma Consiliului Local nu primise de la Consiliul Judeţean instalaţiile aferente CET Brazi şi nici nu avusese timp să facă investiţii în centrala care produce agent termic.