Cabana Babele din Munții Bucegi a fost scoasă la vânzare. Suma colosală cerută de proprietar

Cabana Babele, aflată pe platoul Bucegi chiar lângă monumentul care îi poartă numele, a fost scoasă la vânzare. Proprietarul cere un preț colosal care depășește orice imaginație.

03 oct. 2022, 10:34
Cabana Babele din Munții Bucegi a fost scoasă la vânzare. Suma colosală cerută de proprietar

Cabana Babele e o pensiunea cu 30 de camere situată pe platoul Bugeci. Se află la o altitudine de 2.206 metri, chiar sub Vârful Babele și reprezintă baza turistică centrală a munţilor Bucegi. Lângă cabană se încrucişează principalele drumuri din munţii Bucegi.

Povestea ei începe în 1937, atunci a fost construită de societatea turistică Asociația Drumeților din Munții Înalți ai României (ADMIR) după proiectul arhitectului Octav Doicescu.

Aspectul cabanei a fost ușor modificat în perioada comunistă, dar după 1989 a devenit de nerecunoscut, au fost făcute numeroase schimbări.

Proprietarul vinde acum Cabana Babele cu un preț de 1.150.000 de euro, potrivit anunțului pus pe internet. Anunțul a fost publicat pe imobiliare.ro încă din luna iulie. Imobilul pune la dispoziție toate dotările necesare, printre care se numără și lumină electrică, apă curentă și încălzire cu gaze naturale.

„Cabana Babele reprezintă baza turistică centrală a munților Bucegi, aici încrucișându-se principalele drumuri. A fost construită în 1937 de către societatea turistică Asociația Drumeților din Munții Înalți ai României (A.D.M.I.R.) după proiectul arhitectului Octav Doicescu.

Capacitate: 108 locuri în camere cu 2 – 12 paturi, bufet și restaurant cu autoservire permanentă, lumină electrică de la rețeaua publică, toaletă și apă curentă, încălzire cu gaze naturale și calorifere”, se arată în anunțul de vânzare publicat în luna iulie.

Clădirea scoască acum la vânzare are următoarele caracteristici:

  • Cladire S+P+2E+M
  • capacitate: 108 locuri în 30 de camere cu 2 – 12 paturi
  • bufet și restaurant cu autoservire permanentă
  • lumină electrică de la rețeaua publică
  • toaletă și apă curentă
  • încălzire cu gaze naturale și calorifere

Cabana Babele este o afacere de familie în momentul de față administrată de Elena Caramalău. Din 1983, până în 2009 și soțul acesteia, Lică, se ocupa de imobil, doar că acesta a decedat între timp. Fiicele celor doi au luat decizia de a pune cabana la vânzare, însă motivul nu este cunoscut încă.

Citește și Credite garantate de stat pentru studenţi şi familiile tinere. Sumele pot fi folosite pentru chirie, cumpărarea unei maşini, pentru nunţi şi botezuri

Citește și Previziuni sumbre ale economiștilor: ”Dobânda cheie va ajunge la 6% după şedinţa de politică monetară a BNR din 5 octombrie”