Credite garantate de stat pentru studenţi şi familiile tinere. Sumele pot fi folosite pentru chirie, cumpărarea unei maşini, pentru nunţi şi botezuri

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunţat că au fost publicate normele de aplicare a programelor Student Invest şi Family Start.

03 oct. 2022, 09:56
Credite garantate de stat pentru studenţi şi familiile tinere. Sumele pot fi folosite pentru chirie, cumpărarea unei maşini, pentru nunţi şi botezuri

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunţat, luni, că prin programele „Student lnvest” şi „Family Start” vor putea fi accesate credite garantate de stat în proporție de 80% și cu dobânzi subvenționate.

„O veste importantă pentru tinerii și familiile la început de drum. A fost publicat în Monitorul Oficial regulamentul celor două programe de creditare cu garanția statului și dobândă subvenționată, Student Invest și Family Start.
Mi-am dorit mult ca aceste două programe, incluse în pachetul „Sprijin pentru România”, să prindă contur în acest an și le mulțumesc pentru sprijin și susținere președintelui Camerei Deputaților și a PSD, Marcel Ciolacu, premierului și președinte PNL, Nicolae Ionel Ciucă, și ministrului Finanțelor, Adrian Câciu”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Citeşte şi: Deschiderea anului universitar 2022 – 2023. Iohannis, prezent la festivitatea de la Universitatea „Ion Mincu”. Mesajul premierului Ciucă pentru studenţi

Firea a precizat că „programele de sprijin pentru tineri și familii, pe care le-am inițiat și susținut în Guvern, ca ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, sunt derulate împreună cu Fondul Român de Contragarantare”.

„Din acest moment, băncile se vor putea înscrie în program, iar tinerii sunt așteptați să acceseze aceste credite.
Prin programele „Student lnvest” şi „Family Start” vor putea fi accesate credite garantate de stat în proporție de 80% și cu dobânzi subvenționate. Tinerii vor achita la final tot atât cât au împrumutat. În plus, sumele vor putea fi rambursate în maximum 10 ani.

Citeşte şi: Previziuni sumbre ale economiștilor: ”Dobânda cheie va ajunge la 6% după şedinţa de politică monetară a BNR din 5 octombrie”

Fiecare student poate obține un credit de până la 50.000 de lei pentru plata taxelor școlare, a chiriei pe durata studiilor sau pentru achiziția de cărți.

În programul „Family Start”, suma maximă care poate fi împrumutată este de 75.000 de lei și poate fi folosită pentru evenimentele importante ale unei familii, cum ar fi nunta sau botezul unui nou-născut, educația și creșterea copiilor sau chiar achitarea avansului pentru o mașină de familie, cu 7 locuri”, a mai scris Gabriela Firea.