Cabana Caraiman, cumpărată de cel mai cunoscut violonist român. Alexandru Tomescu a luat-o la preţul unui apartament cu patru camere

Cel mai cunoscut şi apreciat violonist român contemporan, Alexandru Tomescu, a cumpărat cabana Caraiman din Bucegi, pe care vrea să o restaureze şi să o reintroducă în circuitul turistic, scrie profit.ro.

03 oct. 2022, 10:47
Cabana Caraiman, cumpărată de cel mai cunoscut violonist român. Alexandru Tomescu a luat-o la preţul unui apartament cu patru camere

Până la reintroducerea ei în circuitul turistic, artistul merge la cabana Cariman de câte ori îi permite timpul, inclusiv pentru mici reparaţii şi îmbunătăţiri la clădirea abandonată de mai mulţi ani. Fostul proprietar, un om de afaceri britanic, a deţinut clădirea 16 ani, iar în 2019 cabana a fost scoasă la vânzare, pentru circa 200.000 de euro, dar cetăţeanul britanic nu a găsit un cumpărător.

Ulterior, a negociat cu Alexandru Tomescu, timp de şase luni, prin intermediari, iar preţul final a fost undeva la mai puţin de 200.000 de euro, conform Profit.ro.

El plănuieşte o restaurare a cabanei, care ar urma să reintre în circuitul turistic şi să ofere adăpost celor care au nevoie de ea, de fapt exact scopul pentru care a fost construită.

Citeşte şi Cabana Babele din Munții Bucegi a fost scoasă la vânzare. Suma colosală cerută de proprietar

Caut informaţii despre istoria cabanei, numele foştilor cabanieri, fotografii vechi. Vreau să fie o cabană altfel, care să îi inspire şi pe alţii şi să arate că se poate face ceva frumos şi confortabil. Nu vreau hotel de 5 stele, nu vreau să fac un business, vreau ceva cu specific montan, dar si cu o latură estetică. Un loc pentru montaniarzi, dar şi pentru muzicieni şi artişti în general”, a declarat Tomescu pentru Profit.ro..

Cabana a fost construită în anul 1937, la o altitudine de 2025 de metri, în zona platoului Bucegilor.

Citeşte şi Cabana din Apuseni de unde nu îţi mai vine să pleci. Cum arată şi cât costă o noapte de cazare FOTO