Cabinetele medicilor de familie şi farmaciile vor primi 5.000 de lei lunar pentru materiale de protecţie. Condiţia pentru a primi banii

Publicat: Marţi, 16 Iunie 2020 09:31 // Actualizat: Miercuri, 17 Iunie 2020 08:01 // Sursa: romaniatv.net

Cabinetele medicale şi farmaciile aflate în contract cu casele de asigurări de sănătate ar putea primi 5.000 de lei în fiecare lună de la bugetul de stat pentru a achiziţiona materiale de protecţie. Asta prevede un proiect legislativ care a fost votat marţi de Senat.

"Furnizorii de servicii farmaceutice şi medicale de specialitate în regim ambulatoriu, aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate, vor beneficia lunar de suma de 5.000 de lei/tură de activitate pentru asigurarea materialelor de protecţie necesare furnizorilor şi asiguraţilor. De sumele menţionate beneficiază cabinetele de medicină de familie indiferent de forma de organizare, farmaciile comunitare, cabinetele de specialitate, laboratoarele de analize medicale, furnizorii de servicii de imagistică medicală. Sumele sunt asigurate prin transferuri de la bugetul de stat către Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate", prevede proiectul legislativ, iniţiat de un grup de parlamentari PSD.

Maşina lui Gheorghe Dincă, scoasă la licitaţie! Preţul la care poate fi cumpărat autoturismul cu care au fost răpite Alexandra şi Luiza

Iniţiativa a primit un raport de admitere din partea Comisiei de Sănătate. Senatorii au adoptat un amendament prin care cabinetele stomatologice sunt incluse printre furnizorii de servicii farmaceutice şi medicale care beneficiază de acest ajutor, conform Agerpres.

În cazul acestui proiect legislativ, Senatul este prima cameră sesizată, iar o decizie finală va fi luată de către deputaţi.

Starea de alertă urmează să fie PRELUNGITĂ azi de Guvern. Orban: "Nu e o decizie politică"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cabinete stomatologice farmacii materiale de protecţie medici de familie PSD Senat
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8344
RON
13 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H