Cabinetul Ponta III s-a reunit în prima şedinţă

Victor Ponta a convocat miniştrii la Palatul Victoria pentru a participa la prima şedinţă a noului Guvern. Anterior, premierul anunţase că prima reuniune oficială a cabinetului va avea loc miercuri. Subiectul unic al şedinţei de marţi seara este modificarea programului de guvernare.

05 mart. 2014, 17:07
Cabinetul Ponta III s-a reunit în prima şedinţă

„Vreau ca această echipă guvernamentală să funcţioneze solidar şi eficient şi să funcţionăm în această formulă până în 2016. Vreau să ne uităm pe ce trebuie updatat în programul de guvernare şi, pe baza articolului 114 din Constituţie, să ne adresăm Parlamentului şi să putem îndeplini procedura de angajare a răspunderii a Guvernului. Circa 98-99% este programul deja aprobat de Parlament, dar este foarte bine să fie la zi şi să individualizăm ce este de făcut în perioada următoare”, a declarat Victor Ponta la începutul şedinţei.

Miniştrii cabinetului Ponta III au depus jurământul de credinţă la Palatul Cotroceni, la scurtă vreme după ce preşedintele Traian Băsescu a semnat decretele de numire în funcţie.

Pe lângă Traian Băsescu şi consilieri prezidenţiali, la ceremonie asistă primul-ministru Victor Ponta, preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea şi vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu.