Cad clădirile în Rio de Janeiro

Două clădiri înalte de birouri, una de 10 etaje şi cealaltă de 19, precum şi o alta mai mică din apropierea acestora s-au prăbuşit miercuri seara în centrul metropolei braziliene Rio de Janeiro. Cauza probuşirii pare să fi fost o scurgere de gaze.

RomaniaTV.net
26 ian. 2012, 19:17

Incidentul a avut loc în centrul istoric al metropolei braziliene, nu departe de clădirea Teatrului municipal de Operă şi Balet, unul din reperele arhitecturale din Rio de Janeiro, construită în 1908.

Conform presei locale, înainte de prăbuşirea clădirii de 19 etaje s-a auzit o puternică explozie, iar aceasta ar fi antrenat prăbuşirea şi celui de-al doilea imobil. Un alt imobil mai mic, situat lângă cele două clădiri s-a prăbuşit şi el. Posibila cauză, pare să fie o scurgere de gaze.

Informaţii exacte despre cauzele prăbuşirii şi numărul victimelor nu există deocamdată. Din surse diferite s-a aflat că prima clădire, cea de 19 etaje, ar fi avut, de fapt, 21 şi că acolo s-ar fi produs scurgerea de gaze, care a antrenat prăbuşirea imobilului. Acesta ar fi căzut peste cel de 10 etaje, care, la rândul său a provocat şi probuşirea celei de-a treia clădiri.

Toate serviciile de salvare din metropola braziliană au fost mobilizate pentru salvarea vitimelor de sub ruine, a informat televiziunea Globo, Un prim bilanţ consemnează 11 morţi, dar informaţia nu provine dinsurse oficiale. autorităţile nu au făcut până acum vreo declaraţie oficială cu privire la numărul victimelor.

Nu se ştie dacă şi câte persoane se află sub dărâmături. Incidentul s-a produs miercuri seara după orele de lucru, în unele birouri mai rămăseseră angajaţi.

Eforturile echipelor de salvare sunt îngreunate de întuneric, ele fiind nevoite să opereze prin întuneric, la lumina farurilor şi proiectoarelor. Pentru a evita posibile incendii sau vreun scurtcircuit, alimentarea cu energie electrică a fost suspendată.