DESCOPERIRE MACABRĂ. Cadavrele a 800 de bebeluşi, găsite într-un camin social pentru mame singure

Cadavrele a peste 800 de bebeluşi au fost găsite în fosa septică a unui camin social pentru mame singure din Irlanda. Între anii 1925 şi 1961, mii de femei singure au venit aici, împreună cu copiii lor ilegitimi.

RomaniaTV.net
03 iun. 2014, 16:28
DESCOPERIRE MACABRĂ. Cadavrele a 800 de bebeluşi, găsite într-un camin social pentru mame singure

Cadavrele a peste 800 de bebeluşi au fost găsite în fosa septică a unui camin social pentru mame singure, condus de măicuţe, din oraşul Tuam, din Irlanda. Între anii 1925 şi 1961, mii de femei au venit aici, împreună cu copiii lor ilegitimi, pentru „penitenţă”, potrivit WashingtonPost.

Multe dintre mamele care şi-au terminant „penitenţa” pentru „păcatul” de a avea un copil în afara căsătoriei au plecat mai apoi din căminul social şi au trăit o viaţă aproape normală, angajându-se în diverse părţi ale ţării. Copiii lor, însă, nu au avut aceeaşi soartă.

La aproape cinci decenii după desfiiţarea căminului, rămăşiţele a 800 de bebeluşi au fost găsite în mod întâmplător în fosa septică a instituţiei.

Mulţi dintre aceşti copii au murit din cauza neglijenţei şi malnutriţiei, dar şi din cauza unor boli ca pojarul, TBC-ul sau din cauza pneumoniei.