Cadavrul celui de-al doilea bărbat dispărut în Dunăre a fost găsit de scafandri

Scafandrii au recuperat, marţi după-amiază, şi trupul neînsufleţit al celui de-al doilea bărbat dat dispărut după ce o barcă în care se aflau zece persoane s-a răsturnat în Dunăre

RomaniaTV.net
22 ian. 2013, 16:29
Cadavrul celui de-al doilea bărbat dispărut în Dunăre a fost găsit de scafandri

Cadavrul consilierului APIA Giurgiu George Durbac, dispărut în Dunăre după ce barca în care se afla, împreună cu alte nouă persoane, s-a răsturnat, a fost descoperit de scafandri în apa adâncă de şapte metri. Trupul neînsufleţit al bărbatului în vârstă de 31 de ani se afla în apropierea locului unde ambarcaţiunea s-a răsturnat.

George Durbac a fost identificat de către tatăl său, aflat pe mal pe toată perioada desfăşurării acţiunii de căutare. Cadavrul său va fi dus la morga din Giurgiu.

Marţi după-amiază a fost recuperat din Dunăre şi trupul neînsufleţit al directorului ANIF Ilfov, Pavel Gruia, de 57 de ani, dat şi el dispărut.

O barcă în care se aflau zece persoane s-a răsturnat, duminică, în Dunăre, în zona localităţii Slobozia din judeţul Giurgiu.

Şapte persoane au reuşit să ajungă la mal, iar celelalte trei au fost date dispărute. După câteva ore de căutări, una dintre persoanele date dispărute a fost găsită moartă. Bărbatul decedat, Elvis George Georgescu, era angajat ca agent şef principal la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al Poliţiei Giurgiu şi avea 44 de ani.

În urma incidentului au fost daţi dispăruţi şi directorul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) Ilfov, Pavel Gruia, în vârstă de 57 de ani, şi George Durbac, în vârstă de 31 de ani, consilier la APIA Giurgiu.

Doi dintre supravieţuitorii accidentului de pe Dunăre sunt Vişan Stan, om de afaceri, fost poliţist de frontieră şi şeful Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Giurgiu, Ilie Vasile.

Din declaraţiile supravieţuitorilor s-a stabilit că grupul de zece persoane plecase la vânătoare de vulpi sau şacali, iar pentru a ajunge acolo oamenii au traversat un braţ al Dunării de aproximativ 60 de metri lăţime. La dus ei au traversat apa câte cinci în barcă, iar la întoarcere, dorind să plece mai repede, s-au urcat toţi într-o ambarcaţiune de doar patru locuri.

Vânătoarea la care au participat cei zece a fost organizată pe fondul de vânătoare Slobozia.