Cadavrul femeii dispărute la Constanţa, găsit de anchetatori pe un câmp în Năvodari

Cadavrul soţiei unui politician turc dispărută la începutul lunii mai, la Constanţa, a fost găsit de anchetatori pe un câmp în Năvodari, informează România TV. Unul dintre cei doi bărbaţi reţinuţi în cazul dispariţiei femeii, între care şi fratele victimei, a declarat la audieri unde s-ar afla trupul.

RomaniaTV.net
29 mai 2012, 06:38
Cadavrul femeii dispărute la Constanţa, găsit de anchetatori pe un câmp în Năvodari

Doi bărbaţi sunt acuzaţi de uciderea tinerei dispărute acum o lună la Constanţa. Procurorii susţin că au motive să creadă că ar fi fost ucisă de fratele ei împreună cu alt bărbat, care ar fi vrut s-o jefuiască. Aceştia urmează să fie prezentaţi, marţi, Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Avocatul susţine că nici ea şi nici clienţii ei, fratele victimei şi celălalt bărbat, nu au fost informaţi cu privire la faptul că a fost găsit cadavrul femeii.

„Niciunul dintre cei doi nu au dat o declaraţie în sensul participării la acţiune. Dânşii se consideră nevinovaţi. Noi am stat până noaptea târziu la poliţie. Nu au dat nicio declaraţie. Asta este poziţia clienţilor mei, pe poziţia aceasta mergem şi în instanţă. Noi nu am participat la nicio cercetare, niciun membru al familiei nu a fost chemat pentru recunoaşterea cadavrului. Am semnat un proces verbal pentru studierea dosarului şi aseară (luni seara) am participat la audierea unui martor. În rest, nu am văzut alte probe”, a declarat, la România TV, Ghiulfer Ismail, avocatul suspecţilor.

„În primul rând, avocatul a susţinut că nu s-a găsit cadavrul pentru a nu fi atraşi într-o cursă. Ei neagă de la început faptul că ştiu de vreun cadavru”, a precizat Florin Tudose, psihiatru.

Luni-dimineaţă, mai multe persoane au fost audiate în cazul dispariţiei soţiei politicianului turc, între acestea aflându-se fratele şi cele două surori ale tinerei.

Maşina pe care o conducea, un Porsche Panamera, a rămas în parcarea din faţa unui imobil de pe strada Mircea cel Bătrân, unde locuiesc mama şi fratele său.

Tânăra dispărută, Lara Şaban, este din Constanţa, dar locuia în Turcia, unde, conform declaraţiilor rudelor sale, s-ar fi căsătorit, numai religios, cu un om de afaceri şi politician turc, Huseyn Sipahi, candidat la Primăria oraşului Istanbul. Tânăra are o fetiţă de trei ani şi împreună cu aceasta venise în ţară în luna aprilie şi voia să cumpere un apartament. Lara Şaban avea la ea aproximativ 120.000 de dolari.