Căderea părului: Greşeli care te lasă fără păr

Ai observat ca de la o vreme ai probleme cu caderea parului. Ai crezut ca este trecator si se va opri, dar nu este asa. Si, foarte important, nu folosi tot felul de produse laudate ca opresc caderea parului. Vei avea par mai sanatos daca vei incepe sa ai grija de tine cum se cuvine si daca apelezi la ajutor specializat. Citeste in continuare cele mai importante greseli care duc la caderea parului pe care de aici incolo tebuie sa le eviti.

26 mai 2014, 20:41
Căderea părului: Greşeli care te lasă fără păr

Cand vezi ca ai probleme cu caderea parului, nu astepta sa treaca de la sine

Daca vezi ca iti cade prea mult par, cel mai bine este sa discuti cu doctorul tau. Ar putea fi un motiv medical in spatele acestei probleme, precum deficiente ale glandei tiroide sau alopecia, care nu au nimic de-a face cu modul in care iti ingrijesti parul.

Alimentatia nepotrivita duce la caderea parului

Sanatatea parului tau este adesea primul indicator ca ai o alimentatie proasta. Trebuie sa incluzi in dieta ta carne organica, fructe si legume ce iti vor fortifica deopotriva parul si sanatatea. Adreseaza-te medicului si intreaba-l daca este recomandat sa iei suplimente de vitamine.

Petreci prea mult timp facandu-ti griji asupra caderii parului

Daca este o problema de natura genetica, trebuie sa  accepti situatia. Mai mult stres nu va face decat sa agraveze problema cu care deja te confrunti.

Porti o palarie sau o sapca pentru a ascunde caderea parului

Caciulile, palariile, sepcile si tot ce vine mereu in contact cu parul nu face decat sa il slabeasca mai tare. La fel si folosirea excesiva a prosopului sau uscatorului de par. Impletiturile, bandanele sau cozile streseaza mai tare parul slabit si incurajeaza caderea lui.

Utilizarea excesiva a produselor de styling duc la caderea parului

Aceste produse usuca parul si distrug anumite grasimi naturale care iti mentin parul sanatos. Este indicat sa reduci la minimum utilizarea lor. Sau chiar sa nu mai apelezi deloc la ele pana nu iti reabilitezi parul. Nu trebuie sa ai mereu parul aranjat dat cu gel sau fixativ.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro