Căderea părului poate fi combătută cu un ingredient la care nu v-ați gândit nicio secundă. Se găsește în orice restaurant japonez

Căderea părului e o problemă serioasă pentru multe femei și adolescente și chiar bărbați. Cauzele sunt, de regulă, fie anumite afecțiuni medicale, fie un stil de viață nesănătos, perioade îndelungate de stres sau chiar pierdere în greutate.

21 ian. 2022, 21:09
Căderea părului poate fi combătută cu un ingredient la care nu v-ați gândit nicio secundă. Se găsește în orice restaurant japonez

Căderea părului poate fi combătută cu un ingredient – minune. În medie, scalpul are 100.000 de fire de par. Fiecare folicul produce un singur fir de păr care crește la o rată de un centimetru pe lună. După ce crește timp de 2-6 ani, creșterea părului stagnează, înainte de a cădea. După aceea, este înlocuit cu alt fir de păr și ciclul începe din nou. In orice moment, 85% din păr este în creștere, iar restul se „odihnește”.

Căderea părului poate fi combătută cu un ingredient – minune. Deoarece firele de păr cad în mod regulat, de obicei oamenii pierd între 50-100 de fire de păr în fiecare zi. În general, le găsiti pe haine sau pe perie sau atunci când vă spălați pe cap.

Mai nou, cercetătorii au făcut o descoperire, în urma unui studiu. Există un ingredient ce poate fi găsit în orice restaurant japonez care și-a dovedit eficiența în privința căderii părului.

Un studiu din 2017 arată că ingredientul pentru stimularea creșterii părului la bărbați este wasabi, un condiment oferit în majoritatea restaurantelor japoneze.

Pasta de hrean picant conține o substanță chimică despre care se știe că trezește celulele papilei, care sunt responsabile pentru creșterea părului în scalpul uman. Isosaponarina stimulează creșterea părului prin activarea celulelor papilei, permițându-le să răspundă la stimuli externi, mai transmit oamenii de știință.

Cei care nu își doresc să mănânce acel sos picant au și altă variantă cu la fel de multe efecte pozitive. Pot să își ungă scapul cu pasta verde. Studiile anterioare au arătat că Isosaponarina ajută la producerea umană de colagen, care este necesar pentru orice tip de recuperare.

Acest nou studiu mai arată și faptul că substanța chimică poate fi de până la trei ori mai eficientă decât tratamentele clasice în tratarea cheliei masculine, potrivit Express.

Mai mult, se pare că wasabi are efecte inhibitoare și în privința celulelor canceroase. Substanța chimică 6-MSITC are un efect similar asupra celulelor papilei, reducând riscul de cancer de sân.


loading...
Partenerii noștri