Cadourile de Crăciun ar putea ajunge de Paşte. Cine e de vină pentru întârzierile de luni de zile

Românii ar putea fi lăsaţi fără cadouri de Crăciun, din cauza crizei din China şi a pandemiei. Transportatorii avertizează că produsele comandate din ţara asiatică pot întârzia luni de zile.

09 nov. 2021, 15:32
Cadourile de Crăciun ar putea ajunge de Paşte. Cine e de vină pentru întârzierile de luni de zile

Cadourile de Crăciun ar putea ajunge de Paşte. La fel s-ar putea întâmpla şi cu produsele comandate de Black Friday, avertizează reprezentanţii firmelor de transport.

Cadourile de Crăciun ar putea ajunge de Paşte

Reprezentanţii firmelor de transport susţin că, din cauza crizei din China şi a pandemiei, produsele fabricat în China ar putea avea întârzieri mari în următoarea perioadă. Potrivit acestora, cadourile românilor de Crăciun ar putea ajunge de Paşte.

Citeşte şi Criză fără precedent în România, de Crăciun. Carnea de porc ar putea lipsi de pe masa de sărbători

„Agenţii economici naţionali sau europeni care, de la producţie şi până la livrare, au o verigă care depinde de gigantul asiatic, ştiu deja că acolo vor avea întârzieri. În schimb, cei care nu au nici o legătură cu această ţară vor livra în timp şi la costuri mai reduse.

Să spunem că ceasul respectiv este fabricat în Elveţia, dar cureaua sau cutia trebuie să îi vină din China, atunci, acest produs va înregistra întârzieri de câteva luni bune. Inclusiv cadourile sau mărfurile de Crăciun pe care vi le veţi comanda din China au şanse foarte mari să nu vă fie livrate decât la câteva luni după Crăciun”, a explicat Octavian Blăjan, reprezentantul unei firme din domeniul transporturilor, potrivit Mediafax.

Pe cale maritimă, întârzierile pot ajunge la aproape jumătate de an, dacă produsele au legătură cu China.

Transportatorii avertizează că întârzieri de două-trei săptămâni vor fi şi de Black Friday la livrarea produselor care necesită transport rutier. În acest caz, problemele sunt provocate de pandemie.

Decoraţiunile de Crăciun se vor scumpi. Uzinele din China se confruntă cu mari probleme

Reaminti  că uzinele din Yiwu sunt afectate de o criză de materii prime care le majorează costurile de producţie iar după ce produsele ies de pe porţile uzinelor se confruntă cu numeroase întârzieri în drumul lor spre rafturile magazinelor din Occident.

În plus, de la mijlocul lunii octombrie, oraşul Yiwu a fost afectat şi de probleme în aprovizionarea cu electricitate, ceea ce i-a obligat pe producătorii să caute cu disperare generatoare sau să suspende producţia