Cadourile din Rusia ale lui Barroso, controlate de serviciile de securitate comunitare. Află MOTIVUL

Comisia Europeană a încredinţat serviciului său de securitate cadourile electronice care le-au fost oferite preşedintelui executivului comunitar, Jose Manuel Durao Barroso, şi delegaţiei participante la summitul G20 din septembrie de la Sankt Petersburg, fiind suspectate că ar conţine programe informatice de spionaj, conform unor relatări de presă respinse însă de Moscova.

RomaniaTV.net
30 oct. 2013, 21:24
Cadourile din Rusia ale lui Barroso, controlate de serviciile de securitate comunitare. Află MOTIVUL

„Examinarea este în curs şi nu putem spune încă dacă sunt inofensive (…) Dar se recomandă tuturor membrilor comisiei să nu folosească materiale externe atunci când sunt în misiune în străinătate”, a declarat miercuri Frederic Vincent, unul dintre purtătorii de cuvânt ai Comisiei Europene.

Micul pachet cadou oferit de preşedintele rus, Vladimir Putin, fiecăruia dintre liderii prezenţi la summitul G20 conţinea un stick USB şi un încărcător pentru telefonul mobil.

La revenirea la Bruxelles, şeful executivului comunitar şi preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, au predat obiectele electronice serviciilor lor de securitate pentru a verifica dacă pot fi folosite la culegerea ilegală de date din calculatoare şi din telefoanele mobile.