Cadrele medicale belgiene, sceptice în privinţa vaccinării. Aproape 75% dintre lucrătorii din asistența medicală primară din Bruxelles nu s-au vaccinat

Dintre cei 11.000 de lucrători din asistența medicală primară din regiunea Bruxelles, chemaţi să se vaccineze, doar 3.000 (27%) s-au prezentat pentru prima doză de vaccin, potrivit lui Inge Neven de la inspectoratul de sănătate din Bruxelles.

24 feb. 2021, 13:22
Cadrele medicale belgiene, sceptice în privinţa vaccinării. Aproape 75% dintre lucrătorii din asistența medicală primară din Bruxelles nu s-au vaccinat

Invitațiile către cele 11.000 de cadre medicale din regiunea Capitalei au fost trimise prin poștă și SMS prin intermediul platformei federale Doclr, dar, din cauza reglementărilor GDPR, autoritățile de la Bruxelles nu au control asupra invitațiilor din sistemul federal de notificare.

„Foarte mulți oameni nu s-au prezentat, dar nu știm cu adevărat care este cauza. Deoarece invitațiile sunt trimise prin sistemul federal, nu știm cu exactitate câţi au primit în mod real invitaţia”, a declarat Inge Neven pentru agenția de știri Belga. „Dacă acei oameni nu au o adresă de e-mail sau au o adresă greșită în listă, este posibil să nu fi primit invitația”, a adăugat aceasta, citată de brusselstimes.com.

Citeşte şi Medic român din Belgia acuză sistemul medical din România: De ani de zile mă bat să joc rolul copilului care strigă: Regele e gol!

Miercuri, inspectoratul de sănătate a anunţat că le va trimite o scrisoare prin poștă tuturor celor 8.000 de cadre din Bruxelles care nu au răspuns (încă). „După aceea putem face o evaluare reală pentru a vedea cum stăm cu vaccinarea”, a mai declarat Neven.

În Belgia sunt în vigoare restricţii de călătorie în vigoare cel puţin până pe data de 1 martie. Într-un comunicat al MAE, emis la finalul lunii ianuarie, se specifică: „Autorităţile belgiene au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri intră în vigoare începând de miercuri, 27 ianuarie 2021. Astfel, în perioada 27 ianuarie – 1 martie 2021, sunt permise călătoriile spre Regatul Belgiei numai pentru scopuri esenţiale”.

Citeşte şi Revolte violente în Belgia, după ce un tânăr de culoare, aflat în custodia poliției, a murit. Mașina regelui, lovită cu pietre de manifestanţi