Cafea sau ceai? Află ce este mai bine să bei în fiecare dimineaţă

Cafeaua şi ceaiul sunt principalele băuturi cu care ne delectăm dimineaţa! Marea dilemă este însă impactul pe care îl au aceste băuturi asupra sănătăţii noastre. Iată care sunt beneficiile acestora şi ce ar fi mai bine să alegi pentru sănătatea ta:

RomaniaTV.net
12 mai 2014, 08:17
Cafea sau ceai? Află ce este mai bine să bei în fiecare dimineaţă

Beneficiile cafelei

Oamenii de stiinta au descoperit ca o ceasca de cafea pe zi poate reduce cu pana la 11% riscul aparitiei cancerului de piele.

De asemenea, cercetatorii sustin ca femeile care beau patru cesti de cafea pe zi prezinta un risc cu 56% mai mic in ceea ce priveste aparitia diabetului de tip B.

Citeşte şi Cum te face mai frumoasă zaţul de cafea

Barbatii care consuma cafea prezinta si ei un risc mai mic de a dezvolta boala Parkinson, potrivit unor studii realizate recent.

Totodata, persoanele care consuma regulat intre doua si patru cesti de cafea pe zi au mai putine sanse de se confrunta cu boli de inima comparativ cu cele care nu consuma deloc sau mai mult decat aceasta cantitate.

O ceasca de cafea pe zi este o adevarata minune si pentru silueta. Cercetatorii au descoperit ca, printre beneficiile cafelei, se numara si reducerea riscului aparitiei celulitei.

Cafeaua te scapa chiar si de depresie. Studiile au aratat ca femeile care consuma trei cesti de cafea pe zi prezinta un risc cu 15% mai mic de a face depresie, comparativ cu cele care nu beau deloc sau consuma patru cafele pe zi.

Cum prepari cel mai bun ceai: Sfaturi practice pe care trebuie să le citeşti

Beneficiile ceaiului

Ceaiurile contin concentratii mari de polifenoli si antioxidanti, substante care neutralizeaza radicalii liberi si reduc riscul aparitiei cancerului.

Citeşte continuarea pe Ele.ro.