Cafeaua lui Suleyman Magnificul după care erau înnebuniți Al. Rosetti și Ilie Ceaușescu: „Asta e fix reţeta lui”

Cafeaua lui Suleyman Magnificul după care erau înnebuniți Al. Rosetti și Ilie Ceaușescu. Gheorghe Florescu, cel mai cunoscut cafegiu din București, a vorbit despre o rețetă de cafea la ibric. Acesta spune că a postat pe Youtube paşii pentru a face cea mai bună băutură.

12 mart. 2023, 08:53
Cafeaua lui Suleyman Magnificul după care erau înnebuniți Al. Rosetti și Ilie Ceaușescu: „Asta e fix reţeta lui”

Cafeaua lui Suleyman Magnificul. Gheorghe Florescu a mărturisit faptul că Avedis Carabelaian i-a „incredinţat” reţeta, pe care, şi el, a împărtăşit-o la rândul lui. Acesta a mai dezvăluit că Al. Rosetti și Ilie Ceaușescu erau înnebuniţi după această cafea.

Citeşte şi: Cât cheltuie Patriarhul Daniel pentru cafeaua de lux pe care o consumă zilnic? Prețul este uriaș

Cafeaua lui Suleyman Magnificul

Pot să informez pe prietenii mei de astăzi și pe toată lumea, găsiți și pe Youtube, exact rețeta lui Suleiman Magnificul, pe care mi-a încredințat-o mie domnul Avedis Carabelaian. Puteți să luați de acolo rețeta, e filmul nostru.

Și l-am învățat și pe domnul General Ilie Ceaușescu să facă cafea la ibric. Nu știa, nu știa așa cum trebuia să facă. Dl. Rosetti își făcea deja cafeaua, el personal. Avea o servitoare, o avea de la 16 ani, acum avea 60 de ani în slujba lui. Femeia de o avea. Ea nu făcea cafea. El făcea cafea! La ibric.

Avea o grămadă de invitați, printre care și dl. Alexandru Balaci. Ca să fii mare cafegiu trebuie să bei cafea bună și multă. Dacă bei multă și proastă…”, a zis Gheorghe Florescu, în cadrul podcastului Avangarda cu Ionuț Vulpescu.

Cafeaua te poate ajuta să pierzi în greutate

Efectele miraculaose pe care le poate avea cafeaua. Pe lângă faptul că te poate ajuta să te trezești dimineața, aceasta poate fi adăugată în regimul de slăbire, însă nu trebuie să înlocuiască mesele sau gustările, potrivit Eat This.

Cafeaua poate favoriza senzația de sațietate sau de plentitudine. Acest lucru poate ajuta atunci când vreți să slăbiți, pentru că nu veți mai simți nevoia să mâncați în exces sau să luați o gustare nesănătoasă.

Este, de asemenea, un lichid care, la fel ca apa, ajută la menținerea senzației de sațietate în rezervor sau în stomac și, prin urmare, vă poate ajuta să mâncați o cantitate mai adecvată de alimente dacă doriți să pierdeți în greutate”, explică specialiștii.

Potrivit specialiștilor, cafeaua poate stimula energia și metabolismul. „Acel impuls de cofeină atunci când te trezești poate fi diferența dintre a face sau nu antrenamentul în acea zi.

Mai ales ca mamă, cu siguranță îmi dă energie și mă motivează și face parte dintr-un ritual de dimineață liniștitor, așa că îi datorez cafelei o mulțime de dragoste. Bineînțeles, însă, asigurați-vă că vă concentrați și pe un somn de calitate și nu folosiți cafeaua în mod cronic pentru energie artificială”, mai spun aceștia.

O ceașcă de cafea neagră conțin mai puțin de 5 calorii. O singură cană de cafea, fără aditivi și fără zahăr, nu are nicio calorie, fiind ideală atunci când vrei să slăbești.