Cafeaua reduce riscul de declanşare a maladiei Alzheimer

Cafeaua reduce riscul de declanşare a maladiei Alzheimer, potrivit cercetătorilor americani de la University of South Florida. Savanţii americani consideră că această băutură cu rol stimulant, declanşează o reacţie chimică la nivelul creierului, care previne distrugerile cauzate de această maladie incurabilă, cu efecte devastatoare.

RomaniaTV.net
23 mart. 2012, 15:55
Cafeaua reduce riscul de declanşare a maladiei Alzheimer

Autorii studiului au descoperit că pacienţii care prezentau primele semne ale bolii beau doze zilnice de cafea cu 51% mai mici în comparaţie cu persoanele neafectate de maladia Alzheimer, potrivit Mediafax.

„Acest studiu este primul din lume care afirmă că un consum de cafea este asociat cu o reducere a riscului de declanşare a maladiei Alzheimer”, au spus autorii acestui studiu, publicat în revista Journal of Alzheimer’s Disease.

Potrivit unor studii anterioare, cafeaua combate cu succes depresia la femei şi reduce cu 25% riscul de producere a accidentelor vasculare cerebrale.

Maladia Alzheimer, cea mai frecventă formă de demenţă întâlnită la persoanele în vârstă, se caracterizează printr-o acumulare de plăci beta-amiloide – un tip de proteine – în creier şi prin depuneri fibroase, formate de proteina tau în neuroni.

Boala provoacă pierderea progresivă şi ireversibilă a facultăţilor mintale. Maladia Alzheimer afectează aproape 36 de milioane de persoane pe plan mondial în anul 2010.