Cafeaua: Utilizări neobişnuite pentru casa ta

Boabele de cafea pot fi utilizate pentru casa ta, altfel decât ai știut până acum: poți să te speli pe mână cu cafeaua, poți să fertilizezi plantele din ghiveci și multe alte lucruri.

RomaniaTV.net
06 mart. 2015, 12:52
Cafeaua: Utilizări neobişnuite pentru casa ta

Repară și curăță zgârieturile de pe mobilierul din lemn. Cafeaua are proprietatea de a reda culoarea mobilierului tău în felul următor: Umeziți câteva boabe de cafea în lichid tonalizat, și ungeți cu ajutorul unui isop locurile unde mobila este deteriorată. Veți recompune culoarea mobilierului dumneavoastră și micile zgârieturi vor fi mai curățate de impermeabilități.

Citeşte şi Mit demolat: Cafeaua nu face rău inimii

Cafeaua scoate grăsimile din oală și tigaie. În momentul în care spălați tigaia sau oala în care tocmai ați făcut sarmalele, pe lângă detergentul de vase pe care îl folosiți, adăugați și puțină cafea măcinată. Cafeaua va îndepărta grăsimea care se lipește de fundul vasului.

Fertilizează plantele. Cel mai ieftin compost pentru plantele din curte sau din casă este cel format din zațul de cafea și pământ proaspăt. Pământul în care va crește planta ta va fi mai bogat în sodiu și potasiu odată cu introducerea cafelei, iar asta va face solul mai fertil.

Citeste mai mult in Revista TEO.