Cai călcaţi de jeep pe păşune lângă Oradea

Scene incredibile lângă Oradea. Şoferul unui autoturism de teren a făcut prăpăd pe o păşune. A fugărit zeci de animale şi a lovit fără milă trei cai. Unul dintre ei va ajunge la abator. Teribilistul şofer nu s-a oprit aici. A mai lovit încă două maşini parate pe marginea drumului.

RomaniaTV.net
25 apr. 2018, 07:35
Cai călcaţi de jeep pe păşune lângă Oradea

Scenele s-au produs pe păşunea din Betfia, lângă staţiunea Băile Felix, potrivit Digi 24. Un şofer a fugărit cu maşina  animalele aflate pe păşune. Proprietarii şi-au găsit animalele rănite sau culcate la pământ, din cauza efortului.

„A intrat ceva jeep, a lovit în sat două maşini, a intrat aici pe păşune, a fugit cu jeepul după cai; la doi cai sunt rupte picioarele, unul trebuie pentru abator”, a declarat unui dintre proprietarii de cai. 

Aproximativ 25 de cai se aflau cele 30 de hectare închiriate de primărie asociaţiei în care sunt membri stăpânii animalelor, iar terenul era înconjurat cu gard electric. În plus, păşunea face parte dintr-o zonă protejată Sit Natura 2000. Animalele rănite valoarează între o mie şi cinci mii de euro.

„Am venit dimineaţă să-mi iau caii să îi duc acasă şi am găsit o iapă cu piciorul rupt, aialaltă cu unul din faţă rupt. Am sunat la 112, nu am ştiut ce să fac. Am găsit şi o oglindă aici, şi spoiler şi sunt urme, e clar”, a povestit alt păgubit la Digi 24.

Nici maşinile parcate pe marginea drumului nu au scăpat. Mai multe autoturisme au fost lovite sau zgâriate, iar proprietarii au făcut plângere la Poliţie.