Câine confundat cu un lup. A fost emis mesaj RO Alert

Autorităţile din Târgu Mureş au emis un mesaj Ro Alert, după ce un lup ar fi fost văzut într-o zonă de agrement. Ulterior, s-a dovedit că lupul care a băgat spaima în localnici era, de fapt, un câine pierdut.

02 nov. 2021, 00:04
Câine confundat cu un lup. A fost emis mesaj RO Alert

Câine confundat cu un lup. Incidentul s-a petrecut duminică seară, la Târgu Mureş. Autorităţile au emis mesaj Ro-Alert după ce animalul a apărut lângă o pistă de alergare.

Câine confundat cu un lup. A fost emis mesaj Ro Alert

Cu puţin înainte de ora opt seara, localnicii din Târgu Mureş au fost avertizaţi printr-un mesaj RoAlert că un lup și-a făcut apariţia pe Platoul Cornești, o zonă de agrement frecventată de cei care fac jogging şi de iubitorii plimbărilor în natură, potrivit stirileprotv.

Citeşte şi Primarii din Prahova cer simplificarea procedurii de împuşcare a urşilor. Edilii vor eliminarea celebrului dosar cu şină

„ATENȚIE!!! A fost semnalată prezența unui lup la Platoul Cornești. Vă rugăm evitați zona, sporiți atenția și nu vă expuneți la pericol. În caz de pericol apelați la 112. ISU MUREȘ”, era textul mesajului RO-ALERT.

La scurt timp, pe rețelele de socializare au apărut poze cu „lupul”, care era de fapt un câine din rasa „Lup cehoslovac”. Se pare că animalul se pierduse de stăpânul său.

Câinele-lup cehoslovac este o rasă apărută în anii ’50 din împerecherea ciobănescului german cu lupul carpatin.

Citeşte şi Bărbat atacat de urs în timp ce se afla pe câmp. A fost emis mesaj RO-ALERT